Bodzaszörpöt feltétlenül kell főzni, vagy elég ha a hideg vízben állnak néhány napig az összetevők?
Figyelt kérdés
2015. jún. 6. 13:17
1/3 anonim válasza:
Ha nem főzöd fel, akkor a bekerült erjesztő hatású baktériumok megerjesztik.
2/3 anonim válasza:
Én nem főzöm, hanem 3 napig áztatom, viszont teszek bele nátriumbenzoidot, hogy ne forrjon fel.
3/3 anonim válasza:
Én se nem fözöm, se nem teszek bele semmiféle tartósítószert, mégis eláll. (Akár több évig is - egy barátnöm kapott tölem pár üveggel, és költözéskor egy üveget véletlen úgy tett el, hogy csak két év után találta meg -es tökéletesen jó volt még.)
Akinek megerjed, az vagy nem dolgozik elég tisztán, vagy - ez nem vicc!! - esö után szedte a bodzát.
Erre nem tudok magyarázatot, csak tapasztalat, hoyg esö után egy napig nem szabad szedni, mert akkor nem áll el.
Amióta erre figyelek, azóta nem történik ilyesmi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!