Hűvösebb vagy inkább hidegebb időben való túrázáshoz hogyan praktikusabb felöltözni, sok réteg ruha egy vékony külső vízálló dzsekivel, vagy vastag vízálló külsejű télikabát néhány réteg ruhával?
Nekem a sok réteges bevált vékony vízállót ráveszem ha kell, és ha melegem van (pl hegynek föl) akkor leveszek 1-2 réteget.
Nektek mi a tapasztalatotok ezzel? Ti is így csináljátok?
És télen ha már hó esik?
Ez a technikai alá öltözet ez valami neoprém vagy ilyesmi?
Csak azért mert a párom mindenáron nagykabátban akar téli túrázni. Én meg hiába mondom neki, hogy nekem bevált a sok póló+sok pulcsi+polár pulcsi+esőkabát/kalap, ha nagykabátban megy és kisüt a nap esetleg hegymenet van, beizzadna az alá, ha meg leveszi akkor ami alatta van túl vékony pl a mínusz fokokhoz és megfázik. Illetve ha leveszi akkor megázik az esőben és a hóban is (mert a nagykabátnál egyben van a vízálló réteg a melegen tartóval).
Ilyen egy aláöltözet
A kabát semmiféleképpen sem jó az általad leírtak miatt.
aláöltözet+polár+vízhatlan kabát az már egész jó (bélés nélküli kabáttal kb:0és -2fok körüli időben még ellehet lenni de csak akkor ha mozgásban vagy)Érdemes egy olyan réteget vinni amit akkor veszel fel ha megpihensz. Ha nagyon hideg van akkor a polár felsőre lehet még venni egy polár mellényt.
Célszerűbb több réteget vinni mint egy meleg kabátot.
Egy héjkabát és a hidegtől függően meg persze mennyit mozogsz túra közben úgy öltözz alá mert ha sokat ácsorogsz hideg időben megy fagysz de ha mész nem fogsz halálra izzadni.
A nagykabát szerintem felejtős akkor belűlről fogsz teljesen elázni úgy beizzadsz alá !
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!