Romlott a tej, ha darabos?
A fehér "tejdarabkák" a vaj, ami a hűtött tejben hajlamos darabokban összeállni. Ettől a tej egyáltalán nem romlott, minden további nélkül iható.
Próbáld ki: ha felmelegíted nagyjából kézmelegre, és megkevered, akkor eltűnnek-e a darabok? Ha igen, akkor biztos, hogy a vajtartalom vált ki a tejből.
(Ha nem, akkor az egy másik eset, de szinte 100%-ig biztos vagyok benne, hogy csak a vaj vált ki belőle.)
Miféle vaj???
Tudod te egyáltalán mi az a vaj?
1. Nem minden tej homogénezett.
2. Senki nem említett homogénezést rajtad kívül.
3. A homogénezés csak egy egyszerű fizikai eljárás, amivel összetördelik a zsírszemcséket. Hideg (hűtött) tejben ugyanúgy kicsapódnak a zsírszemcsék, és kiválik a tejben lévő zsiradék (vaj) mint a nem homogénezettben.
"A homogenizálási eljárást a gyártók nagy része alkalmazza. Itt tulajdonképpen egy, a tejzsírt érintő, pusztán fizikai behatásról van szó. A tejet egy kis résen átpréselik, ennek hatására a tejzsír összetöredezik. Emulgeált állapotban a tejben marad, de nem jön fel a tetejére. "
(lap közepe táján)
"de nem jön fel a tetejére"
Most tényleg ennyire sötét vagy? Te magad linkeled be, amivel megcáfolod saját magad.
Boltban meg nem tudsz venni nem homogénezett dobozos tejet.
Egyéb marhaság, amit meg kell cáfoljak?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!