Reggelire tényleg nem ajánlatos édeset enni?
Figyelt kérdés
Anyukám mesélte 1x hogy kiskorába vmi fellépés előtt megevett 1 édes nápolyit vagy nem tuom és hányt tőle...2015. máj. 28. 20:44
1/8 anonim válasza:
Az a nápolyi valószínűleg romlott lehetett, véletlenül nem mosott kezet evés előtt, vagy a fellépés miatti izgalom miatt lehetett rosszul. Ahhoz, hogy édeset evett, szerintem semmi köze nem volt a rosszullétének. Ettél már reggelire kalácsot, nutellát vagy lekvárt, édes gabonapelyhet, kakaós csigát vagy gyümölcsös joghurtot? Ezeket az ételeket általában reggelire eszik, és édesek. Nyugodtan ehetsz reggelire édeset.
2/8 anonim válasza:
Én mindig édeset reggelizem, nem is tudnék reggel sósat enni. Amúgy Dél-Európában szinte mindenhol édes péksüteményeket reggeliznek, és tudtommal nincs járványszerű hányás arrafelé. Valószínűleg anyukád hányásának semmi köze nem volt ahhoz a nápolyihoz. Bepuszilt valami vírust, és gyerekként az az élmény rögzült hozzá, hogy épp nápolyit evett előtte.
3/8 anonim válasza:
Egy fellépés előtt izgulva, megenni egy émelyítően édes nápolyit.. lehet én is rosszul lennék.
Ez divat hogy édeset reggelizünk. A müzli meg a joghurt még oké, de a nutella meg hasonlók? Az nem étel, hanem édesség, nem lenne szabad főétkezésként azokat enni.
4/8 anonim válasza:
Nem a hányás miatt nem szabadna, hanem mert odavág az egész napi inzulin és cukorháztartásnak.
5/8 anonim válasza:
Szerintem #4-es válaszoló egy kicsit el van tévedve.
Nem véletlenül nem eszünk reggelre egy nagy adag töltött káposztát, hanem valami könnyen emészthetőt, akár édességet, édes süteményt. Vagy gyümölcsöt.
Ha frissen és kipihenten szeretnénk teljesíteni is, akkor nem a nehéz kaják emésztésével kell tölteni a délelőttöt. Aki egészséges, az képes normális keretek közt feldolgozni a szénhidrátot. Nem azt tanácsolom, hogy szőlőcukrot reggelizz, hanem hogy könnyűt, és az lehet édes is...
6/8 anonim válasza:
Hát igen, mert csak két véglet létezik, a lekváros bukta meg a töltöttkáposzta...
7/8 anonim válasza:
Egy szelet kenyér vékonyan megkenve egy kis nutellával nem hiszem, hogy rosszabb lenne mondjuk ugyanennyi mézes-vajas vagy lekváros-vajas kenyérnél. Abban viszont igaza van egy másik válaszolónak, hogy reggelire könnyű ételt ajánlott fogyasztani, amely lehet sós vagy édes egyaránt.
8/8 anonim válasza:
Soha nem ettem nutellás kenyeret,el nem tudom képzelni mennyire émelyítő cukorbomba lehet főleg reggel.De semmilyen más édes dolgot sem szeretek enni reggel.Inkább eszek töltött káposztát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!