Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Szoktatok zabkását enni...

Szoktatok zabkását enni reggelire? Szeretitek?

Figyelt kérdés
Hogy készítitek? Mekkora adagot esztek? /Hány ek. zabpehely mennyi további hozzávalóval?/ Szimpla kíváncsiságból kérdezem, mindenkit felpontozok! :)
2015. máj. 8. 07:21
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Reggelire nem, csak néha, amikor rákívánok.

Viszont nem megszokott módon eszem: 2-3 ek zabpelyhet leforrázok vízzel és ha megszívta magát, akkor megsózom (nem extra mértékben, csak mintha krumpli vagy vagy más zöldségpüré lenne).

Nekem édesen ehetetlennek tünik, viszont sósan kimondottan ízlik.

2015. máj. 8. 07:32
 2/11 anonim ***** válasza:

Minden reggel zabkását eszek, kb. 1,5 dl-t főzök össze 3 dl vízzel (néha egy pici fahéjjal), picit hűl, és akkor jön hozzá 2 tk. méz.

Nagyon ritkán eszem úgy, hogy felturbózom kakaóval, akkor dupla mennyiségű mézet teszek hozzá, plusz kicsi kókuszreszeléket, és valamilyen aromát. Jellemzően piros betűs napokon jön rám a nassolhatnék, ezzel jól kivédem, hogy ne egészségtelen vackokkal "vigasztaljam" magam :D

2015. máj. 8. 09:01
 3/11 anonim ***** válasza:
12%
Sosem ettem, nem is vágyok rá.
2015. máj. 8. 09:02
 4/11 anonim ***** válasza:
Néha szoktam. A kis müzlis tányéromba öntöm kb. félig,kicsivel több tejjel mint ami ellepi. Két perc mikró, aztán jöhet egy nagy evőkanál házi lekvár...nyamm
2015. máj. 8. 09:44
 5/11 anonim ***** válasza:

Nem szoktam, vízzel annyira nem szeretem (max néha köretnek hús mellé, de az nem reggeli). Uzsonnára szoktam néha, gyümölccsel, vagy nagyon ritkán klasszikus tejes zabkásának.

Kis tálkányi zabpehely, csipet só, annyi tej rá, ami éppen nem lepi el, megkeverem, 1 percre beteszem a mikróba, mikor lecseng újra megkeverem. Kész Néha teszek mellé diót, mandulát, aszalt gyümöt.

2015. máj. 8. 16:03
 6/11 anonim ***** válasza:

Nem szoktam, ki nem állhatom a zabízt, rengeteg kakaóval és mézzel ehető, no de a többi ételem meg finom :)

Viszont a párom most kísérletezik vele, az én kérésemre. Annyira müncürke adagokat esznek a fogyózók, érdekelt, egy normális embernél mi a helyzet.

10 deka zabpelyhet reggelizik, múltkor 6 deka sajttal és zöldséggekkel. Mivel nem igazán volt éhes előtte, ideiglenesen jóllakott, de délig bajban lett volna ekkorka adaggal. Hihető, 800 kalória alatt nem reggelizik sosem, mert az szörnyen kevés neki, nem tart ki ebédig.

Legközelebb kakaóval, xillittel és mazsolával fogja enni s nyilván még hamarabb meg fog éhezni tőle... A szinte csupa szénhidrát neki nem gond (nekem rossz lenne), de a mennyiség nagyon kevés lesz.

Később majd emeljük a mennyiséget :) Főleg, ha dolgozni megy és hajlandó zabkását vinni. Érdekel a téma, s az is, hogy másoknak meddig tart ki az ilyesmi.

2015. máj. 8. 19:27
 7/11 anonim ***** válasza:
Én előtte mindig megőrölöm a zabpelyhet, hogy olyan por jellege legyen és úgy főzöm meg tejben. Nem tudom mennyit, nem mérem sosem :D így eléggé hasonlít a tejbegrízre és nekem jobban ízlik. kakaóval, fahéjjal és édesítővel eszem.
2015. máj. 8. 20:31
 8/11 anonim ***** válasza:
Én minden reggel azt eszek. Hideg vízzel elkeverem, adok hozzá túrót és egy kevés kókuszreszeléket, nagyon finom úgy. Ha nincs túróm akkor almát reszelek rá.
2015. máj. 8. 23:44
 9/11 anonim válasza:

Gyakran eszem, regebben akar mindennap.

Zabtejjel fozom ossze, mezzel, juharsziruppal, fahejjal, mazsolaval, kakaoval, kokusszal, erdei gyumolccsel (mikor mivel, nem egyszerre)izesitem.

Legutobb annyira kivantam a makot, hogy almat reszeltem a zabkasaba es makot kevertem hozza+mazsolat. Valami mennyei volt!

2015. máj. 10. 22:06
 10/11 anonim válasza:
Bocs, nem zabtejjel, hanem mandulatejjel fozom ossze!
2015. máj. 10. 22:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!