Szoktatok zabkását enni reggelire? Szeretitek?
Reggelire nem, csak néha, amikor rákívánok.
Viszont nem megszokott módon eszem: 2-3 ek zabpelyhet leforrázok vízzel és ha megszívta magát, akkor megsózom (nem extra mértékben, csak mintha krumpli vagy vagy más zöldségpüré lenne).
Nekem édesen ehetetlennek tünik, viszont sósan kimondottan ízlik.
Minden reggel zabkását eszek, kb. 1,5 dl-t főzök össze 3 dl vízzel (néha egy pici fahéjjal), picit hűl, és akkor jön hozzá 2 tk. méz.
Nagyon ritkán eszem úgy, hogy felturbózom kakaóval, akkor dupla mennyiségű mézet teszek hozzá, plusz kicsi kókuszreszeléket, és valamilyen aromát. Jellemzően piros betűs napokon jön rám a nassolhatnék, ezzel jól kivédem, hogy ne egészségtelen vackokkal "vigasztaljam" magam :D
Nem szoktam, vízzel annyira nem szeretem (max néha köretnek hús mellé, de az nem reggeli). Uzsonnára szoktam néha, gyümölccsel, vagy nagyon ritkán klasszikus tejes zabkásának.
Kis tálkányi zabpehely, csipet só, annyi tej rá, ami éppen nem lepi el, megkeverem, 1 percre beteszem a mikróba, mikor lecseng újra megkeverem. Kész Néha teszek mellé diót, mandulát, aszalt gyümöt.
Nem szoktam, ki nem állhatom a zabízt, rengeteg kakaóval és mézzel ehető, no de a többi ételem meg finom :)
Viszont a párom most kísérletezik vele, az én kérésemre. Annyira müncürke adagokat esznek a fogyózók, érdekelt, egy normális embernél mi a helyzet.
10 deka zabpelyhet reggelizik, múltkor 6 deka sajttal és zöldséggekkel. Mivel nem igazán volt éhes előtte, ideiglenesen jóllakott, de délig bajban lett volna ekkorka adaggal. Hihető, 800 kalória alatt nem reggelizik sosem, mert az szörnyen kevés neki, nem tart ki ebédig.
Legközelebb kakaóval, xillittel és mazsolával fogja enni s nyilván még hamarabb meg fog éhezni tőle... A szinte csupa szénhidrát neki nem gond (nekem rossz lenne), de a mennyiség nagyon kevés lesz.
Később majd emeljük a mennyiséget :) Főleg, ha dolgozni megy és hajlandó zabkását vinni. Érdekel a téma, s az is, hogy másoknak meddig tart ki az ilyesmi.
Gyakran eszem, regebben akar mindennap.
Zabtejjel fozom ossze, mezzel, juharsziruppal, fahejjal, mazsolaval, kakaoval, kokusszal, erdei gyumolccsel (mikor mivel, nem egyszerre)izesitem.
Legutobb annyira kivantam a makot, hogy almat reszeltem a zabkasaba es makot kevertem hozza+mazsolat. Valami mennyei volt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!