Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Miért gyárt az emberiség...

Miért gyárt az emberiség ennyi szemetet?

Figyelt kérdés
Miért fogyasztanak az emberek ennyi "üres" ételt? Az áruházak polcai lényegében roskadoznak a szeméttől.
2015. máj. 27. 16:49
 1/2 anonim ***** válasza:
97%

Mondják biztos sokan, hogy mert erre van igény.

No de mi volt előbb? a Tyúk, vagy a tojás?

Az igény volt előbb erre, vagy előbb kialakították a kínálatot majd rászoktatták az embereket, és erre lett igény?

Nekem az utóbbi.

Nem képes olyan szinten ellátni az ipar a vevőket, hogy jusson a "valódi" élelmiszerekből, legalább is nem megfizethető áron. Képzeld el hány sertést kell ahhoz levágni, hogy igazi tömör sonkát kapjál a boltban, és majd még füstölgetik is neked. Lehet ilyent kapni a termelői piacon, de arra azt mondják, hogy hú de drága. Helyette jó a felvizezett, "ragasztott" sonka is negyed áron vákuum fóliában. (aki nem tudja mi a ragasztott sonka nézzen utána)

Ráadásul a füst ízre is van ma már megoldás. És akkor térjünk is ki a sajtokra. Ha láttál már az életedben filmet arról, hogy hogyan is készül az igazi sajt, akkor magad sem gondolod komolyan egy perig sem, hogy erre bárkinek is van ideje, ha el is akarja adni, főleg ekkora mennyiségben. Főleg füstölve :-) Bükkfán mi?

Ja ma rézfán :-D fütyülőjét!

És akkor megint jön a szegény vevő, hogy milyen pofátlan a magyar, mert a termelői piacon az öreg bajszos koma betyár ingben 6.000/kg-ért adja a sajtját, holott a füstölt karaván az "ósanban" csak 2.000/kg.

És még nem beszéltem a felvizezett halakról, kiváltképp a hangzatos pangasius filéről, meg a valódi ponty szeletről. A pangasius kilós ára jóval kevesebb, mint a ponty szeletnek, de mire kiolvad, pont annyi lesz az ára, mint a színtiszta pontynak.

Kicsit rosszul van feltéve a kérdésed, de értem, csak nem az emberiség gyárt ennyi szemetet, hanem az emberiség van etetve ennyi szeméttel. Az emberiség egy kis része az aki ezt teszi az emberiséggel.

2015. máj. 27. 17:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 anonim ***** válasza:
73%

Részben igaza van az elsőnek.

De a hiba ott is van, hogy manapság már mindenki, minden nap sonkát, halfilét meg anyámkínnyát akar enni. Azonnal, olcsón, bárhol, az év minden napján.


Nem ám mint régen, volt házi sonka, szalonna meg ilyenek amik hónapokig lógtak a padláson. Mert egy család évente 2 disznót ha fel bírt hizlalni. És hetente egyszer ettek tyúklevest, nem minden nap rántott mellét csak -a többi része ugye nem kell,- meg csak disznócombot, mert más részét nem szeretjük...

A növekvő élelmiszerigény miatt fokozódott intenzív termelés miatt a szántóföldek kimerülnek, a termények korántsem tartalmaznak annyi és olyan tápanyagot, vitamint, mint amennyit képzelnénk. Az üres kalóriák bevitelével ideig-óráig csökken az éhség, de közben rászoksz az ízfokozóra és cukorra, közben meghízol és drága pénzen fogyókúrázni kezdesz és "ápdét" kajákat veszel , amik semmit nem használnak. Beteg is leszel és veszed a sok drága gyógyszert... Milyen jó már az iparnak!


Elszoktak az emberek az ízektől, már az alap a tartósítós, ízfokozós cucc és amit a tv-ben reklámoznak, azt meg is veszik, legyen bármilyen rossz vagy ártalmas.

A zöldségek és gyümölcsök mércére készülnek, ha valamelyik kisebb, vagy más alakú mint a norma, akkor el sem jut a polcig, ha már pár napig áll eladatlanul, megy a kukába, mert azt nem veszik meg (ez a mzg termelés kb 40%-a !!!) Azonnal komposzt lesz belőle, ahogy leszedték, vagy ha visszatér az üzletekből.

Nem beszélve a sok sok csomagoló anyagról, gyümölcs a kis műanyag tálcában, alatta bubis fólia, kívül zacskó és még egy szatyor, hogy haza vihesd. Külföldön ez még több, mint Magyarországon.

Egy európai nagyvárosban élek és a 2 fős háztartásunk kb 4 hét alatt megtölti a szelektív kukát papírral, műanyaggal, konzervdobozzal, flakonokkal stb úgy, hogy kifejezetten próbálom kerülni a szemetet, emellett a vegyes kuka (ételmaradék, nem szelektíves szemét) kb 2,5-3 hónap alatt lesz tele!

Néha a fél karomat odaadnám egy igazi napon érett paradicsomért vagy girbe-gurba paprikáért, finom gyümölcsért amit a jó öreg piacon lehet kapni, egy öreg nénitől, vagy a kertünkben terem...


Rövidre vágva, azért esznek ennyi szemetet, mert 1. nem tudnak vagy nem akarnak kikecmeregni a fogyasztói társadalom hálójából, vagy 2. túl szegények a minőségi ételek megvásárláshoz.

2015. máj. 28. 22:17
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!