Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nők, lányok, mit gondoltok arról, ha a férfi az emberiség nagy részénél valamilyen szinten felsőbbrendűnek tartja magát, viszont elismeri, hogy vannak nála sokkal okosabbak is?
Na és a felsőbbrendűség érzésének okát lehet tudni, vagy ő csak így kijelenti mindenféle háttérinfó nélkül?
Amúgy ha felsőbbrendű, ha nem, ilyet gondolni/érezni saját magadról és ráadásul még hangoztatni is nagyon nagyon gáz.
Attól függ, mit ért felsőbbrendű alatt. Én például pontosan tudom, hogy 130-as iq-val az emberek többségénél okosabb vagyok. Ezt látom így, a kollégáim rendre engem keresnek meg a felmerülő problémákkal, mert a legtöbb esetben meg tudom oldani őket.
Ettől még nem érzek semmiféle felsőbbrendűségi érzést, mert a dolgot egyszerű tényként kezelem. És persze tudom és észre is veszem, hogy vannak, akik okosabbak nálam. Ilyesmire gondoltál?
Ha igen, ezzel szerintem semmi gond nincs. Álszerénység lenne azt állítani, hogy nem is így van, amikor tudja az ember, hogy igen.
Ha viszont valamilyen faji vagy nem is tudom, milyen felsőbbrendűségre gondoltál, az már azért necces :)
Eleve tudni kell megkülönböztetni a magabiztosságot, önbizalmat és a felsőbbrendűséget. Nem lehet hogy keveri a fogalmakat az illető?
Első vagyok
Egyszóval úgy gondolod, a magas(nak vélt) intelligenciád ad neked egyfajta felsőbbrendűséget? Nem mintha meg akarnálak pszichologizálni, de ahogy észrevettem, azok szeretnek ebben a hitben lenni, akik az élet számos területén kevésnek érzik magukat. Nekem is volt ilyen korszakom, mindent el lehetett mondani rólam akkoriban, csak azt nem, hogy magabiztos és boldog ember vagyok.
Szeretem én az okos fiúkat, amennyiben ezt az erényüket képesek a helyén kezelni, azaz belátni, hogy ez csak egy adottság a sokféle közül, és ökörség rá büszkének lenni, tekintve, hogy születni kell rá, nem megdolgozni érte.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!