Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Ha öregleszek rosszak lesznek...

Ha öregleszek rosszak lesznek a csontjaim?

Figyelt kérdés
12 éves lány vagyok nem szertek semmilyen tej terméktet. Ez nagyon rossz de nem tudok konkrétan a tej termékeknek a szagátol is fl fordul a gyomrom nem hogy még meg is egyem. De ha öreg leszek attol félek, hogy el fog törni egy két csontom csunyán:((((
2015. ápr. 21. 18:10
 1/7 anonim ***** válasza:

Sok országban nem fogyasztanak tejet, tejterméket, s sokkal kevesebb a csontritkulás, mint nálunk, pl. Japánban.

Az étkezés az egyik fele a csontjaid erejének, de pont olyan fontos a rendszeres sport. Minél több izmod van (nem nagy, csak sok), annál jobban feszítik azok a csontokat, mert azokhoz vannak tapadva. S az így feszített csontok nagyon erősek lesznek.

35 éves korodig tudod felépíteni a maximális csontsűrűséged, utána veszítesz belőle, évről-évre. Szóval, hajrá: mozogj! És legyél a napon rengeteget, mert a D vitamin legalább ennyire fontos.

2015. ápr. 21. 18:14
 2/7 anonim ***** válasza:
52%
Nem a tej az egyetlen kalciumforrás. Lényegében minden nem túl tisztított, inkább nyers ételben benne van.
2015. ápr. 21. 18:32
 3/7 anonim ***** válasza:

Nem kell tejet innod a kalciumbevitelhez, egyesek szerint a tej pont hogy árt e szempontból, én nem tudom.

Én direkt nem iszom tejet, néha egy pici sajt és vaj fordul elő nálam, viszont rengeteg kalciumot eszem más forrásból s az én véleményem szerint azért jócskán fel kell szívódnia az olajos magvakból is, fitátok ide vagy oda. A mákban és a szezámban speciel rengeteg van.

2015. ápr. 21. 19:28
 4/7 anonim ***** válasza:
ha sajtot eszel, nem lesz gond. A mák is nagyon jól felszívódó csonterősítőket tartalmaz, az is egyél.
2015. ápr. 21. 20:41
 5/7 anonim ***** válasza:
Nem. Az anyagcserével függ össze, és a mozgáshiány a fő tényező a kialakulásánál.
2015. ápr. 21. 21:11
 6/7 anonim ***** válasza:

A csontritkulás a tartós mozgáshiánytól van, attól, hogy sokan évtizedeken át ki sem mozdulnak.

Kálcium sokmindenben van, pl. húsban, gyümölcsben, de még pezsgőtablettában is ihatod, ha kevésnek tartod, amit megeszel.

2015. júl. 21. 16:55
 7/7 A kérdező kommentje:
öszönöm szépen^^
2015. szept. 19. 16:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!