Ha öregleszek rosszak lesznek a csontjaim?
Sok országban nem fogyasztanak tejet, tejterméket, s sokkal kevesebb a csontritkulás, mint nálunk, pl. Japánban.
Az étkezés az egyik fele a csontjaid erejének, de pont olyan fontos a rendszeres sport. Minél több izmod van (nem nagy, csak sok), annál jobban feszítik azok a csontokat, mert azokhoz vannak tapadva. S az így feszített csontok nagyon erősek lesznek.
35 éves korodig tudod felépíteni a maximális csontsűrűséged, utána veszítesz belőle, évről-évre. Szóval, hajrá: mozogj! És legyél a napon rengeteget, mert a D vitamin legalább ennyire fontos.
Nem kell tejet innod a kalciumbevitelhez, egyesek szerint a tej pont hogy árt e szempontból, én nem tudom.
Én direkt nem iszom tejet, néha egy pici sajt és vaj fordul elő nálam, viszont rengeteg kalciumot eszem más forrásból s az én véleményem szerint azért jócskán fel kell szívódnia az olajos magvakból is, fitátok ide vagy oda. A mákban és a szezámban speciel rengeteg van.
A csontritkulás a tartós mozgáshiánytól van, attól, hogy sokan évtizedeken át ki sem mozdulnak.
Kálcium sokmindenben van, pl. húsban, gyümölcsben, de még pezsgőtablettában is ihatod, ha kevésnek tartod, amit megeszel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!