Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Sos, furcsa íze van a krumplin...

Sos, furcsa íze van a krumplinak. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Anya tegnapelőtt készített krumplipürét, most megmelegítettem, de kesernyés íze van. Mit tegyek? Megromlott?

14/L


2015. ápr. 13. 23:11
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
ha szar íze van, ne edd meg
2015. ápr. 13. 23:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Végig hűtőben volt? Esetleg kint a gázon, netán a nap is rásütött? Utóbbi esetben könnyen lehet, hogy megromlott. Kihűlés után egyből hűtőbe ment, vagy csak következő nap reggel? Az edényben a pürén kívül volt más kaja is? Ami tejet használtak hozzá, az meddig jó? Ha lejárt, akkor ha régen, úgy ez miatt is lehet.
2015. ápr. 14. 02:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Ha tett anyud bele babérlevelet, azt kivettétek az összeset?
2015. ápr. 14. 02:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Elvileg semmi baja nem lehet még, de ha nem jó íz íze, akkor ne edd meg. Nem lehet, hogy nem volt végig hűtőben?
2015. ápr. 14. 03:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 A kérdező kommentje:
Szombaton készítette anya, de csak hétfő délután raktuk be a hűtőbe. Tegnap még belerakta a halrudacskákat és a rántott sajtot is de azok finomak. A tejnek 25-én jár le a szavatossága.
2015. ápr. 14. 05:01
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Akkor az már megromlott. Nem értem miért nem rakta be egyből a hűtőbe...
2015. ápr. 14. 05:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Szép fosás lesz a romlott tejtől.
2015. ápr. 14. 10:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Máskor készítse anyukád friss tejjel, és tegye kihűlés után hűtőbe. Nem csodálom, hogy tegnap (majdnem éjfélkor)

már rossz íze volt.

Jobb is, ha nem etted meg, és az ilyen késői vacsora amúgy is nagyon egészségtelen, főleg egy fejlődésben lévő gyereknek...

2015. ápr. 14. 10:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim ***** válasza:
73%

Hal+burgonyakeményítő+tej+sajt= fokozott veszélyforrás


Az állati eredetű készételeket soha nem szabad tésztával, vagy növényi ételekkel együtt sokáig tárolni! Mindég legyen külön tálban a hús, és a köret. Ha úgy vannak elkészítve, hogy összekerülnek, pl: lasagne, vagy rakott kel, akkor minél hamarabb hűtőbe vele, és elfogyasztani amint lehet! Az ilyen menüsoroknál a mennyiségre is oda kell figyelni, ne halmozódjon, vagy kelljen sokáig tárolnunk, mert abból könnyen gond lehet! Lassan 3-4 hete ráadásul itt a jó idő, ebből következik, hogy minden ami kint marad nagyon könnyen romlik!

2015. ápr. 14. 13:04
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!