Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Külföldön tényleg nincs túró?...

Külföldön tényleg nincs túró? Miért?

Figyelt kérdés
több helyen olvastam,hogy külföldön nem tudnak venni túrót. ez tényleg igaz? hogyhogy nem árulnak? nem túl nehéz elkészíteni ipari körülmények között sem.
2015. ápr. 2. 07:19
1 2
 1/19 A kérdező kommentje:

vagy amit hallottam, hogy tök más,nem ilyen semleges hanem előre be van keverve a sós íz? ez igaz?

akkor ha kimennék külföldre, házilag sem tudnék túrórudit csinálni?

2015. ápr. 2. 07:23
 2/19 anonim ***** válasza:
44%

Elöször is le kellene szokni arról, hogy "külföld", mert olyan nincs. Nem mindegy, hogy Afrikáról beszélsz, Ázsiáról vagy Távol-Keletröl, söt Európában is igen nagy különbségek vannak az egyes országok között.

Ettöl függetlenül feltételezem, hogy a külföld neked Nyugat-Európa.

Itt is létezik túró, csak nem egészen olyan, mint MO-on. Ugyanis a legtöbb helyen nincs a savó kivonva belöle, ezért vizesebb, krémesebb az állaga. Ha valakinek magyar tipusú túró a vágya, akkor a boltban kaphatót fel kell melegítenie és lecsurgatni - és egyböl megvan a nagyar túró.

Persze, hogy nem nehéz elkészíteni iparilag is - és erre máshol is képesen, nemcsak MO-on -, csak errefelé nem azt szeretik, nincs rá igény, ezért nem olyan formában állítják elö. (Ugyanis nem MO a világ közepe és nem csak az a jó, ami tt megszokott, máshol más az emberek ízlése)

Ez olyan, hogy MO-on is sok mindent nem árulnak,ami máshol alapélelmiszer, pedig tudnák gyártani, csak éppen nem lehetne eladni.

Ami meg a sózott, stb túrót illeti, sokfelé lehet ízesítettet is kapni (ahogy MO-on is van kész körözött, meg hasonlók), de van natúr is.

2015. ápr. 2. 07:36
 3/19 A kérdező kommentje:

értem köszi a választ.

a külföld alatt a többi országot értettem, ami nem Magyarország.

ugyanis nem célzottan 1 ország érdekelt ,hogy ott van -e, hanem szerte a világban.

mégegyszer köszi

2015. ápr. 2. 07:41
 4/19 anonim ***** válasza:
76%
Pl Daniaban nincs. Es ez igaz :(
2015. ápr. 2. 07:51
 5/19 anonim ***** válasza:
63%

Amikor Angliában voltam nem láttam túrót de a halal shoppikban van. Csak más a neve. Az a gemar al sadda. گمار الصضة

így valahogy irja.

2015. ápr. 2. 07:55
 6/19 anonim ***** válasza:
100%
Angliában a lengyel boltokban van túró, tejföl, de magyar túró, tejföl is van pl. Török, arab boltokban. Vannak kelet-európai boltok is, ott is van, meg ezer más is. Túró Rudi is van pl. Jó, ezek a jóújralátnis stb feliratú gagyik nincsenek, az igaz. De mindent be lehet szerezni, csak tudni kell, hol kell keresni. A többi országot nem tudom.
2015. ápr. 2. 08:56
 7/19 anonim ***** válasza:
76%
Hollandiában sincs túró, de vannak tipikusan magyar boltok. Holland boltokban pl ami hozzá hasonló az a kwark ahogyan hívják, nekem sokkal jobban bejött mert krémes és jobb az összetétele, magas a fehérje és alacsony a zsír és cukortartalma.
2015. ápr. 2. 09:18
 8/19 A kérdező kommentje:

tejföl sincs? csak kivételes helyeken

ezt nem tudtam

2015. ápr. 2. 09:24
 9/19 anonim ***** válasza:
93%

A túró nem magyar találmány, nem hungarikum. Ahol van sajtkészítés, ott túró is van.

Cottage cheese, Frischkäse, Kohupiim, Caillé, Cagliata, Творог, Skuta - ez mind túróféleség

2015. ápr. 2. 09:35
 10/19 anonim ***** válasza:
100%

Nemetorszagban van turo, de sokkal kremesebb, a Körniger Frischkäse az hasonloi allagu, de meg az is nedvesebb egy picit.

Viszont tenyleg mindegyik meg van sozva, ha nem is erosen.

2015. ápr. 2. 09:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!