olyanoknak szól a kérdés, akik külföldön éltek, találkoztak e túróval, vagy az itthoni túró külföldi változatával.
2012. szept. 29. 18:44
1/8 anonim válasza:
Én Angliában élek, van túró itt is, lengyel import (tvaróg lovicki), van belőle félzsíros, és zsírmentes is. Angol elnevezése curd cheese. Én még csak a Tescoban láttam a hűtőpultban a lengyel sarokban található meg. Más boltban nem találkoztam vele.
De csak a külföldiek, kelet-európaiak veszik szerintem, az angolok vagy más bevándorlók nemigen ismerik.
2012. szept. 29. 19:08
2/8 anonim válasza:
Én Kanadában élek... lehet kapni túrót de az nagyon rossz. Európai boltokban jobb minőségű de még az sem olyan mint a hazai.
2012. szept. 29. 19:34
3/8 anonim válasza:
Németországban van túró, de csak a savós, krémesített változattal találkoztam.
2012. szept. 29. 19:35
4/8 anonim válasza:
Franciaországban is csak nagyon levesített formában kapható, sajnos! A görög fetát lehet esetleg a juhtúró helyett használni, pl. körözöttnek, de ez sem az igazi...
Túróscsuszát meg egyáltalán nem tudok készíteni, a párizsi jugoszláv boltban is csak a túró halvány másolata kapható...
Pedig hiányzik ám!
2012. szept. 30. 10:32
5/8 anonim válasza:
Németben is a krémesebb, savósabb változatát árulják, ugyanúgy mint Finnországban és Svédországban is.
Németül nyilván Quark, Finnül rahka, Svédül kvarg.
2012. szept. 30. 14:08
6/8 mustafa33 válasza:
Ha esetleg van nem tartósított friss tej (olyan amelyik csak max 5 napig jó) abból magad is megcsinálhatod. Hagyd megsavanyodni, ha már megaluddt (kezd különválni a savó a fehérjétől, ne ijedj meg ha a teteje sárgás), langyosítsd meg és mikor megsűrűsödött egy szűrőben csepegtesd le belőle a savót (1 napig). Ami a szűrőben maradt az a túró.
2012. szept. 30. 21:36
7/8 mustafa33 válasza:
Ja, felfőzött tejből nem jó.
2012. szept. 30. 21:37
8/8 anonim válasza:
Épp én is írni akartam, hogyan lehet túrót készíteni házilag. :)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!