Jóltudom hogy a túró romlott tejből van?
Figyelt kérdés
ja és PONTOSAN hogy készül?2012. szept. 2. 14:10
2/3 anonim válasza:
vannak, akik aludt (nem romlott) tejből készítik
én ecettel szoktam kicsapatni a savót, és úgy készítem
3/3 anonim válasza:
A túró NEM romlott, hanem megsavanyodott tejböl készül. Ezt a megsavanyodott tejet hivják aludttejnek, ami ehetö, söt igen finom. (A joghurt meg kefit is hasonló, csak azokat speciális gomabákkal savanyitják).
Az aludttejböl úgy készül a túró, hogy az aludttejet felmelegitik kevergetve forrásig (nem forralják), utána tiszta vászonkendöbe öntik és felakasztva lecsurgatják belöle a savót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!