Előfordulhat, hogy azért lett keserű a körözött, mert nem apróra vágtam a hagymát, hanem reszeltem? Vagy a hagymával lehetett baj?
Figyelt kérdés
Teljesen egészséges, kemény vöröshagyma.2015. márc. 29. 13:26
11/17 A kérdező kommentje:
Csak a leve? Ezt holnap letesztelem, köszönöm! :)
2015. márc. 30. 23:46
12/17 anonim válasza:
Így van, csak a leve.
Ha jól leszűröd nem lesz keserű.
13/17 anonim válasza:
Nem azért van, mert fém a reszelő? Nekem műanyag reszelőm van, és én még ilyet nem tapasztaltam.
14/17 anonim válasza:
Végülis lehet... én fém reszelőt használok.....
15/17 anonim válasza:
Ha keserű a körözött, akkor só hozzáadásával beállítható az íze.
16/17 anonim válasza:
Igen, akkor nem CSAK KESERÜ lesz, hanem még SÓS is - az még rosszabb
17/17 anonim válasza:
Akkor valószínűleg ki se próbáltad. Én azért írtam, hogy sóval beállítható, mert nekem sikerült eltalálnom a megfelelő arányokat, és így már ízlett, nem éreztem keserűnek.
Most rá is gugliztam, hogy ez miért lehetséges, és tessék, még a kávé keserűségét is visszanyomja a só. Ráadásul tanulmányokat is írtak a jelenségről, amit a nosalty még be is linkelt: [link]
Szóval nem kell kidobni a kukába a keserű körözöttet, csak sót kell hozzáadni.
Szívesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!