Tudnátok ajánlani babgulyáshoz valami receptet?
Nem recept oldalka vagyok kíváncsi, mert azt én is meg tudom nézni. Igazából az érdekelne főként milyen fűszereket tegyek bele, meg milyen hússal csináljam ? Kell-e bele szalonna, ilyesmi :)
Valami olyan hús kellene ami omlós, és jól át is föl és ne legyen csülök, mert azt nem igazán szeretem. :)
Ahhoz képest, hogy Séf a neved, jól kifog rajtad egy babgulyás. :D
Én sertéscombból szoktam készíteni, de lehet fele-fele arányban sertés és marhahús, én speciel szalonnát nem szoktam beletenni. Fűszerei a só, bors, pirospaprika, babérlevél, kömény, kevéske kakukkfű.
Sertéslapockából szoktam csinálni, semmi faxni, jó pörköltalap, amibe a hús után először a beáztatott bab megy,majd a zöldségek, végül a csipetke.
A gulyásnál nálam nagyon fontos pl a zeller, anélkül nem szeretem.
A pörköltalapba őröltköményt teszek, nekem ez is fontos, és 1-1 szem paprikát paradicsomot.1-2 babérlevelet is teszek, de csak a babos gulyásba.
A lapocka finom , omlós, nem rúg vissza, mint a comb.
Persze marhalábszárból is nagyon finom, de azt sokkal hosszabb ideig kell főzni.
Vegyes hússal, mártmint disznó-marha nem kísérleteznék, mert a gulyás-babgulyás amúgy is elég szakaszosan fővő étel.
Nekem a gulyásba a füstöl íz sem passzol, de természetesen ez ízlés dolga, ki mivel szereti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!