Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Tudnátok ajánlani babgulyáshoz...

Tudnátok ajánlani babgulyáshoz valami receptet?

Figyelt kérdés

Nem recept oldalka vagyok kíváncsi, mert azt én is meg tudom nézni. Igazából az érdekelne főként milyen fűszereket tegyek bele, meg milyen hússal csináljam ? Kell-e bele szalonna, ilyesmi :)


Valami olyan hús kellene ami omlós, és jól át is föl és ne legyen csülök, mert azt nem igazán szeretem. :)


2015. jan. 15. 21:26
 1/4 anonim ***** válasza:

Ahhoz képest, hogy Séf a neved, jól kifog rajtad egy babgulyás. :D


Én sertéscombból szoktam készíteni, de lehet fele-fele arányban sertés és marhahús, én speciel szalonnát nem szoktam beletenni. Fűszerei a só, bors, pirospaprika, babérlevél, kömény, kevéske kakukkfű.

2015. jan. 15. 23:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 A kérdező kommentje:
Babgulyást még sose csináltam. :D
2015. jan. 16. 08:44
 3/4 anonim ***** válasza:

Sertéslapockából szoktam csinálni, semmi faxni, jó pörköltalap, amibe a hús után először a beáztatott bab megy,majd a zöldségek, végül a csipetke.

A gulyásnál nálam nagyon fontos pl a zeller, anélkül nem szeretem.

A pörköltalapba őröltköményt teszek, nekem ez is fontos, és 1-1 szem paprikát paradicsomot.1-2 babérlevelet is teszek, de csak a babos gulyásba.

A lapocka finom , omlós, nem rúg vissza, mint a comb.

Persze marhalábszárból is nagyon finom, de azt sokkal hosszabb ideig kell főzni.

Vegyes hússal, mártmint disznó-marha nem kísérleteznék, mert a gulyás-babgulyás amúgy is elég szakaszosan fővő étel.

Nekem a gulyásba a füstöl íz sem passzol, de természetesen ez ízlés dolga, ki mivel szereti.

2015. jan. 16. 12:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 zolidobos ***** válasza:
A "gulyás" név (a marhák őrzője) adja a belevaló húst. Természetesen sertésből is meg lehet csinálni, de...Fűszerezésben egyetértek az előttem szólókkal. Abban is, hogy a vegyes alapanyag nem ad annyival jobb eredményt, amekkora a kockázat, hogy az egyik hús ronggyá fő, a másik állaga meg még átmenet a biciklibelső, és a bakancstalp között. A marhának szinte minden része alkalmas, de szerintem is legfinomabb lábszárból, vagy nyakból.
2015. jan. 16. 13:36
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!