Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Olcsó ételek, amik finomak?

Olcsó ételek, amik finomak?

Figyelt kérdés

5000 forinttom van tizedikéig kajára, ezért kénytelen leszek nagyon olcsón megoldani, ehhez kérnék ötletet. Nyilván a sparos parizer/májkrém kombót ismerem, meg még olyan ötletem volt, hogy valami olcsó tésztát veszek, és tejfölös tésztából csinálok egy nagy adagot.

Egyéb ötletek, praktikák? :)

2014. dec. 28. 19:38
 1/10 anonim ***** válasza:
90%
krumplis vagy káposztás tészta, főzelékek,
2014. dec. 28. 19:46
 2/10 anonim ***** válasza:
90%

Milánói makaróni, bolognai spagetti. A nagy adag tésztás (vagy krumplis) kaják elég olcsók, és laktatók.

Esetleg vehetsz rizst (nem gyors rizst, hanem rendeset, abból egy kiló 100-200 ft körül van), és arra bármit tehetsz. Ha más nincs, vegetától is norális íze lesz.

Vagy fagasztatott mexikói zöldségkeveréket teszel a rizshez, vagy rizs mellé mexikói tejföllel és fűszerekkel.

2014. dec. 28. 19:51
 3/10 anonim ***** válasza:
88%
Feles borsó, szemes bab, lencse. Én általában úgy szoktam, hogy megfőzöm a fél kilót egyszerre, a harmadából levest csinálok, a kétharmadából meg főzeléket (nem egymás utáni napon esszük). A tojás sem nagyon drága, főzve, sütve lehet főzelékre feltétnek.
2014. dec. 28. 19:58
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Fokhagymás pirítós!
2014. dec. 28. 20:28
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Paprikás krumpli kolbász nélkül, esetleg virslivel. Lencsefőzelék, most mindnehol akciós a lencse, sárgaborsó főzelék, bableves hús nélkül.
2014. dec. 28. 20:36
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
A rakott kel is finom, nem kell bele sok hús, tegyél több rizst és hagymát helyette, vagy szoktuk még konzerv darált húsból is csinálni.
2014. dec. 28. 20:38
 7/10 anonim válasza:
100%
Sült krumpli, valamilyen krumplis kaja savanyúsággal. Én üveges savanyú uborkát eszem ilyen nem túl tápláló kajákhoz, és annak az ára nem is vészes.
2014. dec. 28. 22:31
 8/10 anonim ***** válasza:

ha nincs pénz, kitaláltunk egy nagyon finom kaját, kell hozzá egy csomag tészta (rövidcsövet szoktunk venni, márkátlant), egy nagy doboz tejföl (vagy kettő, attól függ, mennyire akarod krémesre), a tésztát külön megfőzni, a tejfölt kikeverni egy tojás sárgájával, sóval és majorannával ízlés szerint, és ráönteni a tésztára, összekeverni, majd az egészet egy kivajazott tepsibe öntöd, és be vele a sütőbe 10-20 percre, nagyon finom

ha kicsit fel akarod dobni, akkor reszelhetsz sütés előtt egy kis sajtot a tetejére, vagy ha van otthon néha pár karika kolbászt is bele szoktunk keverni

finom, és nagyon laktató, sokáig kitart, négyen vagyunk rá, de 2 napi kaját fedezett egy ilyen tepsi

2014. dec. 29. 13:23
 9/10 anonim válasza:
Én 2 személyre főzök, de ha spórolós hetünk van, akkor szoktam csinálni tonhalas-kukoricás rizst. Egy bögre rizst megfőzök, utána hozzákeverek egy nagy doboz tonhalkonzervet és egy kukoricakonzervet. (előtte leöntöm róluk az olajat és a levet) Csak összekeverem és kész is. Esetleg kicsit meg lehet sózni.
2015. jan. 9. 20:50
 10/10 anonim ***** válasza:
Holnap már 10.-e, remélem nem halt éhen a kérdező :) Mondjuk ez nem vicces...
2015. jan. 9. 20:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!