Kevés pénzbol finomat?
Tejfölös sajtos makaróni, Káposztás v. krumplis tészta,
juhtúrós sztrapacska(bár a juhtúró kicsit drágább de a sztrapacska viszont saját magad készited igy ez is olcsóbb kaja..),resztelt máj,most hirtelen ennyi...:)
virslit és párizsit ránthatod is.Sőt és ha levest csinálok, a zöldség-répát is kirántom.
Anyukám régen mikor gyerek voltam csinált tejbegrízt kicsivel sósabban és keményebben és felkockázta, kirántotta és fahéjjas cukorral tálalta.Nyami 28/L
utolsó vagyok, esetleg zöldséges krumplileves és bele mehet egész tojás is. vagy csak külön tojásleves,köménymagleves az is nagyon fincsi
28/L
bableves, palacsintával
frankfurti leves egy tepsi egyszerű, lekváros muffinnal
-tojásleves, krumplifőzelék, fejenként 1 sült virslivel
-pulykaszárnyból főtt húsleves, utána paradicsomszósz, főtt krumpli a levesből kivett főtt hússal (de a husit adhatod tormaszósszal vagy meggyszósszal is, nagyon finom úgy is)
-frankfurti leves, brassói aprópecsenye (ma készítettem, 4 főre alig 30 dkg hússal, nagyon kiadós és finom lett), savanyúság
-erőleves grízgaluskával, zöldbabfőzelék fasírttal
-paradicsomleves, lekváros derelye (multiknál 600 gr-os mirelit csomag 299,-Ft)
-zöldborsóleves, resztelt máj főtt krumplival
-húsgombócleves (10-12 dkg darálthús elég hozzá!), gombapörkölt rizzsel
- ha van egy kis maradék pörkölted, dobj rá savanyúkáposztád, főzd össze, kenyérrel és tejföllel nagyon kiadós és finom (hasonlít a székely húsoskáposztához).
Ahol kevés husi kell, ott úgy szoktam, hogy amikor megveszem a darált húst, mondjuk 60-70 dkg-ot, akkor kiveszem a kis adagot és külön fagyasztom a többit. Így amikor kell, csak előkapom a kis csomagot.
Remélem, segítettem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!