Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Milyen a helyes étrend?

Milyen a helyes étrend?

Figyelt kérdés

A kérdésem az volna, hogy milyen a helyes étrend egy tinédzser gyerek számára (Mit egyek reggelire,ebédre...stb)

mivel egészségesen szeretnék étkezni, és lassan bevezetem a "normális" étrendet.A normális szó alatt pedig azt értem hogy nem szénhidrátokkal teli ételeket hanem minél egészségesebbeket igyekszem fogyasztani.

A kedves válaszokat előre is köszönöm!:)

2014. dec. 17. 21:32
 1/2 anonim ***** válasza:

Reggelire ehetnél zabkását vagy teljes kiőrlésű kenyere sajttal/főtt tojással és hozzá zöldséget.

Suliban joghurt/gyümölcs/diákcsemege

Ebédre törekedni kell, hogy zöldséges fogások legyenek, ne mű szójás "húsok", hanem rendes, ami nem félkész, és lehetőleg ne rántva legyen, hanem párolva/sütve/grillezve.

Zöldségeket itt is kéne enni, lehetőleg párolva/nyersen. Tésztának a teljes kiőrlésű a legjobb, krumplinak hagymás krumpli vagy főtt krumpli, rizs pedig párolva.

Vacsorára túró nagyon jó.

2014. dec. 17. 22:50
 2/2 anonim ***** válasza:

Első válaszoló nagyjából el is mondta, én csak néhány általános dolgot fűznék hozzá:

-egyél minél változatosabban, ha lehet. Ne félj kipróbálni új dolgokat :)

-kamaszként fejlődésben van a szervezeted, sok fehérje kell: tojás,húsok, halak, olajos magvak, hüvelyesek

-tanácsolom, hogy kerüld a cukrozott ételeket. A cukor kivonja az ásványi anyagokat a szervezetedből, semlegesíti a vitamonok előnyös hatását, gyengíti az immunrendszert, károsítja a szerveket (hízlal, rontja a fogakat, stb.. a többit már ismered :)

Én dietetikával foglalkozom, ha van kérdésed, nyugodtan írj :)

2014. dec. 19. 20:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!