Helyes ez az étrend szálkásításhoz?
176cm/67 kg vagyok jelenleg, a cél, hogy kevesebb zsír legyen rajtam, így a tükörnek szeretnék fogyni :)
Elég sokat olvastam utána, ilyen étrendet állítottam össze:
R.: 2 pufirizs, 2 vékony szelet pulykamellsonka, 1 paprika, 1 tojás
T.: 1 alma/narancs/barack, esetleg egy marék málna, banán
E.: Húsleves tészta nélkül/zöldségleves + 150 g csirkemell, zöldségköret (kiv. a nagyon magas ch tartalmúak; hüvelyesek)
U.: 125 g sovány túró körözöttnek, 1 szál póréhagyma
V.: 1 adag fehérjeturmix 1,5%os tejjel
Ezen kívül napi 2 hosszúkávé, fél óra súlyzós edzés heti 3x + 40 perc kardió szintén heti 3x. Az aktivitásom ezen kívül 0, vizsgaidőszak után többet szeretnék mozogni és enni.
Nem!
Puffasztott rizs, gyümölcs felejtős.
Szálkásításnál nincs 3 főétkezés és 2 kicsi. Ott 1. 2. 3. 4. 5. és esetleg 6. étkezések vannak. 2-3 óránként kell enni, elosztani a tápanyagokat egyenletesen.
25-30 g fehérjét kell megenned étkezésenként és max 20 g cht.
Tehát 1. étkezésre 2 db egész tojásból és 3 fehérjéből készült rántotta, teljes kiőrlésű gabonával, zöldségekkel. Vagy zabpehely fehérjeporral.
2. étkezésre: 100-120 g csirkemell zöldségekkel, barnarizssel.
3 étkezés: ugyanaz.
4. étkezés (edzés után): fehérje shake, vízzel nem tejjel, mert a tej csak akadályozza a felszívódást.
5. étkezésre mehet a körözöttes túró egy kevés teljes kiőrlésű gabonával, de abból is kell 200 g legalább egy étkezésre.
A szálkásító étrend nagyon szigorú és monoton.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!