Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » S. O. S jó volt még az 1...

S. O. S jó volt még az 1 napja kifőzött tészta?

Figyelt kérdés
Kiskagylót kifőztem tegnap a mai pörkölthöz, meg is ettem, kicsit fura íze volt, vagyis érezni lehetett rajta hogy nem egészen friss + szerintem a zsírt éreztem rajta picit. Semmi rossz szaga nem volt, savanyú íze sem. Jó lehetett még? Mindenhol azt olvasni hogy főtt tésztát nem kéne tárolni, de másnap még csak jó nem?
2014. nov. 24. 15:15
 1/8 anonim ***** válasza:
48%

Ha tegnap óta hűtőben volt, és most onnét vetted ki, akkor biztosan nincs baja egy nap után.

Ha nem volt hűtőben, akkor is kérdés, mennyire volt meleg a helyiség.

De ha azt írod, hogy nem volt szaga, + rossz íze... ha nem volt savanykás ízű, biztosan nincs gond.

Ha téged megnyugtat, igyál egy pohár citromos vizet, vagy főzz egy csésze kamilla-teát. Hűtve idd meg!!

2014. nov. 24. 15:27
 2/8 anonim ***** válasza:
88%

Hűtőben semmi baja nem lesz egy nap alatt.

Én mindig úgy főzök tésztát, hogy az több napra elég legyen - eddig még nem haltam bele :P

2014. nov. 24. 15:28
 3/8 anonim ***** válasza:
84%

Persze, hogy jó volt az még. túlaggódod magad a semmiért.

Én is megeszem másnap, ha egy kevés megmaradt, még eddig nem ártott meg:)

2014. nov. 24. 16:05
 4/8 bumbi02 ***** válasza:
100%
A főtt tészta megfelelő tárolás mellett legalább 3-4 napot kibír. Tehát ha nem hagytad kint a konyhapulton egész este, akkor mindenképp jónak kelllennie..: )
2014. nov. 24. 16:06
 5/8 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy csak kis hűtőszaga volt, néha átveszi, de én is mindig megeszem az előző napi kifőtt tésztát másnap és még soha nem volt bajom tőle.
2014. nov. 24. 16:19
 6/8 anonim ***** válasza:
Én 4 nap után még megeszem sokszor. Hűtőben kell tárolni, úgy 3-4 nap.
2014. nov. 24. 17:19
 7/8 anonim ***** válasza:

Mi a f#sz ez a hiszti?

Tészta hűtőben napokig jó, ízváltozás nélkül.

2014. nov. 24. 18:01
 8/8 anonim ***** válasza:
Szerintem még ha kint hagytad, akkor sem romlott meg 1 nap alatt. ne parázz feleslegesen.
2014. nov. 24. 18:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!