Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Miért van az, hogy mostanában...

Miért van az, hogy mostanában egyre több olyan ételről, italról 'derül ki', hogy egészségtelen, ami eddig egészségesnek volt mondva?

Figyelt kérdés

2014. okt. 20. 00:47
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
50%
Rengeteg olyan termék van amiről már az átlagember is elhiszi hogy csak mértékkel fogyasztható (alkohol, édességek) annak ellenére hogy mérték nélkül kapható. Miért olyan nehéz elhinni hogy ez más élelmiszercsoportokra is igaz lehet? A táplálkozástudomány még most is gyerekcipőben jár, ez bizony azt jelenti hogy még várható a közeljövőben 1-2 paradigmaváltás. Olyan kiragadott példákból mint amiket itt írtak, következtetéseket levonni nagyon káros. Igen, lehet hogy a nagyi még 80 évesen is egészséges, de lehet hogy ez nagyobb részt köszönhető annak hogy mondjuk egész életében biciklivel járt mindenhova és művelte a kertet; esetleg ne feledkezzünk meg arról se hogy az ő korosztályában mindenki más is fehér kenyéren élt, és a többségük még a 70 évet se érte meg; sem arról hogy az 50 felettiek 90%-nak magas a vérnyomása és cukros.
2014. okt. 20. 10:42
 12/18 anonim ***** válasza:
45%

Na meg. a vegánék is belesegitenek. Mert mindenáron leakarják állitani a fogyasztását eggyes élelmiszereknek.

Csak szerintem, ha azok a dolgok egészségtelenek lennének amit ök most eltaláltak, akkor mi ma nem is léteznénk. Elödjeink már régen kipuszultak volna.

2014. okt. 20. 10:54
 13/18 anonim ***** válasza:
85%

11/12.

80 éves vagyok, egész életemben irodában dolgoztam. Csak nyugdíjas korom óta mozgok többet. Körülöttem sok idős ember él, öten közel a 90-hez.

Mindannyian egészségesek vagyunk, némi ízületi gondokkal. Egész életünkben fehérkenyeret ettünk, zsírral főztünk, mind azt ettük, ami most egészségtelen.

4 kollégám is vegetáriánus volt. Az egyik 62 évesen, a másik 48 évesen meghalt mellrákban. (Nők). A harmadik férfi 56 évesen veseelégtelenségben, a negyedik 59évesen májbajban halt meg.

Azt elméleted a tapasztalat cáfolja. Csak azmondod, amnit el akarnak hitetni veled.

2014. okt. 20. 14:53
 14/18 anonim ***** válasza:
0%
13-as: akárhány példát hozhatsz, az csak egy példa. Véletlen. Sok millióból néhány. Az én családomban és az ismerőseim közt se volt például válás. Egy se. Akkor jogosan feltételezem hogy az az állítás hogy a házasságok kétharmada válással végződik, kamu?
2014. okt. 20. 15:15
 15/18 anonim ***** válasza:
52%
Egyébként személy szerint (az alkohol és a cukor mellett) egyedül a fehér liszt "egészségtelenségét" tartom megalapozottnak; vagyis erről ki merem jelenteni hogy a mértéktelen fogyasztása hosszútávon bizonyítottan káros. De erről komoly tanulmány valamikor 2004 táján készült, vagyis nem túl régen, tehát simán derülhet ki még másról is hogy árthat. Persze mondják még sok másra is hogy egészségtelen, de ezek közt tényleg sok a marketing, a rosszindulatú vagy tudatlan pletyka, az emberi hülyeség. De ezen túl kell lépni, objektíven kell vizsgálni az érveket. Abból hogy az egyik hazudik, nem következik hogy az összes hazudik.
2014. okt. 20. 15:35
 16/18 anonim ***** válasza:
66%
14-es, abban igazad van, hogy amit a 13-as emlitett az csak néhány példa, igen néhány akiket idöelöt elszólitottak az élök sorábol. A többi, millió meg millió aki jóéletnek örvendett, olyan dolgokkal is táplálkozott ami: Egészségtelen. Már, ahogyan most akarják titulálni a dolgokat amitöl semmi bajod se lehet.
2014. okt. 20. 15:51
 17/18 anonim ***** válasza:
78%

" 1-2 paradigmaváltás. Olyan kiragadott példákból mint amiket itt írtak, következtetéseket levonni nagyon káros. Igen, lehet hogy a nagyi még 80 évesen is egészséges, de lehet hogy ez nagyobb részt köszönhető annak hogy mondjuk egész életében biciklivel járt mindenhova és művelte a kertet"

Én írtam a nagymamámról. Kertművelés nála annyiban merült ki, hogy átültette a cserepes virágait, és ezt ma is megteszi..Mindig budapesti hölgy volt, ahogy mesélte egy régi bérház 2-dik emeletén éltek. Biciklizni bármily meglepő nem tud. Emlékszem mi unokák megakartuk tanítani biciklizni, de erre is volt egy jó beszólása:

-Édeseim. Minek tanuljak meg biciklizni amikor a mennyben is van villamos??

Sokat mesél nekünk, és azt tudom, hogy soha nem dohányzott, szereti a pezsgőt, és a koktélokat. Ja, és soha nem ivott sört. (pedig a sör bizonyított, hogy egészséges) Még valamit: Nagyi kedvenc étele a hurka-kolbász, azt is zsírban süti ki, mert állítása szerint így finom...:)

2014. okt. 20. 18:33
 18/18 anonim ***** válasza:
20%
17: azt értsd meg, hogy mindegy. Ez egy példa. Mindenre lehet találni példát! Biztos van aki egész életében hajat vagy csavarokat evett, és 100 évig élt... nem jelent semmit.
2014. okt. 20. 19:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!