Elvileg kioldódhat valamennyi aluminium a fazékból, föként ha súrolod, illetve ha savas dolog (tejföl is) kerül bele.
De ha csak néha használod, akkor nem sok bajod lesz, ha ninden nap és minden ételhez, akkor lehet.
2013. nov. 20. 13:25
Hasznos számodra ez a válasz?
2/10 anonim válasza:
Nem, én még a teflonos cuccokat is likvidáltam a konyhából.
2013. nov. 20. 14:02
Hasznos számodra ez a válasz?
3/10 anonim válasza:
Szerintem ne használj, valóban egészségtelen.
2013. nov. 20. 14:12
Hasznos számodra ez a válasz?
4/10 anonim válasza:
Évtizedekig mindenütt a közétkeztetésben, vendéglátásban aluminium edényeket használtak! Akkor sem haltak bele többen mint most!
2013. nov. 20. 14:15
Hasznos számodra ez a válasz?
5/10 anonim válasza:
14:15-ös: Áruld már el, miért használjon valaki olyan eszközt, aminek bizonyítottan egészségkárosító hatása van? Én úgy vagyok vele, ha nem muszáj, akkor az ember ne terhelje feleslegesen a szervezetét káros anyagokkal...
2013. nov. 20. 14:26
Hasznos számodra ez a válasz?
6/10 anonim válasza:
" Áruld már el, miért használjon valaki olyan eszközt...."
Túl érzékeny vagy! Senki nem mondta, -még a 14:15-ös sem, hogy használjon! Pusztán megpróbált egy kicsit több fényt önteni sötét fejekbe!
Egyébként meg: tényeket írt!
2013. nov. 20. 15:29
Hasznos számodra ez a válasz?
7/10 anonim válasza:
Ez hülyeség ilyen nincsen az én palacsintasütőm ezer éves kidörzsöltem egy smirglivel és minden 5. Palacsintánál kell csak megolajozni de még egyszer sem ragadt oda a palacsinta.
Bár most merepült a nyele így viszont bajok vannak :-) :-)
2013. nov. 27. 08:29
Hasznos számodra ez a válasz?
8/10 anonim válasza:
A teflonos cuccok veszélyesek mert a teflon leragad a szervezetben és soha nem ürül ki onnét
A higany meg az ólom pedig átszakítja a beleket a gyomrot.
2013. nov. 27. 08:36
Hasznos számodra ez a válasz?
9/10 anonim válasza:
Szinte mindig, és tök egészségesek vagyunk itthon :)
2013. nov. 30. 19:37
Hasznos számodra ez a válasz?
10/10 anonim válasza:
Az aluminium savas közegben oldható, igy bármely savas dolog oldhatja még az enyhe savak is mint az ecet sav. Ihy ha mondjuk krumplifőzeléket vagy sóskát készítesz benne az alumínium egy rétege oldódik. Az alumínium pedig idegméreg. Viszont én ebbe szeretek főzni, illetve rengetek konyhán is ebben főznek. Mert időtálló és jól közvetíti a hőt. Ha bele gondolsz hogy az alu dobozokban kóla, sör meg fanta van és a szénsav is oldja az aluminiumot akkor elhiheted hogy mennyire káros. Szerintem Tegyél rá magasról. Szegény asszony vízzel főz, illetve semmi bajod nem lesz. Régen amikor csak alu edények voltak, meg öntött vas, akkor se ebbe halt bele senki. Mellesleg egy amalgám tömés kockázati szempontból ezerszer veszélyesebb. Ugy hogy no para. Take It easy. :D
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!