Szerintetek normális az olyan ember aki hadititokként kezeli az általa elkészített ételek receptjeit?
Nem szakácsra, mesterszakácsra vagy vendéglátói személyre gondolok hanem sima háziasszonyokra vagy férfiakra. Mert ha hivatásos lenne megérteném hogy nem mert neki abból profit van, de neten is meg magánéletben is nem egy olyannal találkoztam hogy kegyetlen jó kaját csinált és aztán meg mikor megkérdezték tőle hogy mi a receptje vagy hogy csinálta, flegmán lerázta az illetőt mint ha azt mintha volna neki hogy semmi közöd hozzá takarodj... csak éppen nem ezekkel a szavakkal... Más ember meg még büszkélkedik is vele meg örül neki ha más is elkészíti és sikerül neki ugyan úgy, ugyan olyan jó vagy jobbra, mint pl magam is, de az ilyen embereket meg végképp nem értem hogy mi bajuk...
Ti mit gondoltok erről az egészről, és az ilyen emberekről? Nektek is van ilyen ismerősötök?
Aki fozni tud es rendben van az íz érzékelése, az siman megállapítja, hogy milyen alapanyagokból keszült az adott etel.az elkészítése meg olyan orult sokféle nem lehet, ki lehet kísérletezni.
Ezt azért vitatnám. Tudnék letenni olyan ételeket az asztalra, hogy a sót és a borsot találnád csak el ;) Tehát akármilyen jó is az ember ízérzékelése, annyi féle fűszer, alapanyag és eljárás van a konyha művészetben, hogy kóstolás alapján rekonstruálni nem lehet minden ételt.
Amúgy én sem értem, hogy miért kell titkolni a recepteket. Inkább szerintem "büszkélkedni" kell vele, ha már megkérdezi valaki, hogy "Azta, ezt hogy csináltad?" mondjuk el neki, és legyünk belül büszkék, hogy valakit érdekel a receptünk. Szerintem. :)
Amúgy az éttermek se igazán csinálnak titkot a receptjeikből, ha egy vendég megkérdez minket, hogyan készítettük a mártást, akkor elmondjuk neki.
szia nyilvános receptek videón.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!