Mit csináljak ha mindennap csak hús a kaja?
Kérd meg, hogy készítsen néha egészségesebb ételeket is, zöldségeket, vegyen több gyümölcsöt, stb.
Ha ez nem használ, kénytelen leszel magad főzni valami ehetőt :)
Ne haragudj 4., de te nagyon buta vagy.
Nem a hús az egészségtelen önmagában, hanem az, ha egyhangúan csak az van. Ugyanis a húsban nem található meg a vitaminok 95%-a, rengeteg ásványianyag sem, ahogy pl. az omega zsírsavak sem feltétlenül (gondolom nem lazac az a bizonyos hús). Magyarán ha egyhangúan, zöldségek-gyümölcsök nélkül fogyasztják, akkor igenis egészségtelen, mert nagyon sok tápanyaghoz nem jut hozzá a szervezet. Gyakorlatilag csak fehérjéhez, szénhidráthoz.
A kérdező leírásából is kitűnik, hogy a köretek is egyhangúak: nokedli, rizs, krumpli. Ezek pont ugyanannyira nem vezetnek semmire, mint a hús.
Igaza van a kérdezőnek abban, hogy az egészséges étrendnek ennél jóval változatosabbnak kellene lennie. Főleg, hogy a javasolt napi húsbevitel kb. 200g, na most ha ők vacsorára és ebédre is főtt húsételt kapnak, akkor ezt jóval túllépik. Az pedig csak egyvalamire vezet: szív-és érrendszeri problémákat okoz, elhízást, rákot és egyebeket...
Nem a mértékelt fogyasztással van a gond, kis mértékben semmi nem igazán káros, de így...ez iszonyatosan sok.
7-es. Az, hogy élből nagyon butának bélyegzel valakit, az csak rólad tanúskodik, ráadásul még csak értelmezni sem tudtad azt, amit írtam. Olvasd el még egyszer, és próbáld felfogni! Írtam, hogy amennyiben a köret egyhangú, mint írtad (bár ezt nem említi a kérdező), akkor egye a húst salátával, párolt zöldségekkel. Továbbá tanácsoltam zöldséglevesek fogyasztását. A kérdező azonban pont nem ezt hiányolta, hanem a húsfogyasztást nem befolyásoló, azonban plusz tápanyaghoz nem juttató, inkább egészségtelen dolgokat, mint főzekék, tészta. A főzelék hiába készül zöldségből, a főzés során szinte minden vitamin kiveszik belőle, és jó magyar szokás szerint még a végén be is habarjuk sűrű lisztes, tejfölös habarással. És nincsen baj azzal, ha egy nap, akár kétszer van hús, ha az megfelelően ki van egészítve egyéb táplálékkal, mint említettem.
Nem hiszem, hogy a kérdező szülei kivernék a kezéből a gyümölcsöt, ha azt enne uzsonnára, vagy kivennék a tányérjából a paradicsomot,paprikát a szendvicse mellől. De nem is gondolom, hogy ezek mind hiányoznának a család életéből, a kérdező pedig elég nagy ahhoz, hogy kinyissa a száját pl. a boltban, és kérjen egy kis gyümölcsöt, vagy azt mondja, hogy én ma sajátával szeretném enni a sült húst.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!