Miért majdnem mindennap északán felébredek, és muszálj ennem valami édeset? Nappal nem kivánom az édességet, csak északa. olyan 2-3szor ébredek. Talán cukorbeteg vagyok? Egésségesen élek, este 6 után semmi nehéz kaja.
Eleve ott kezdődik a gond, hogy éjszakánként többször felébredsz. Nem vagy elég fáradt vagy álmos? Esetleg koffeintartalmú dolgokat fogyasztasz elalvás előtt (kakaó, tea, kávé, kóla)?
Arra nem gondoltál, hogy elalvás előtt eszel néhány kocka diabetikus csokit? Az nem hizlal és kicsit becsapod magad úgy, hogy már megetted az éjjeli édességadagot és ilyenért mégegyszer nem kelsz fel hajnalban...
Más ötletem nincs.
szerintem is a legnagyobb gond, hogy ilyen sokszor felkelsz éjszakánként. Tudtad, hogy ha iszol este egy kávét, vagy koffein tartalmú dolgokart, akkor órákon át nem ürül ki a szervezetedből? Egy gyenge kávénak legalább 6 óra kell, hogy kiürüljön. Figyeld meg az étrendedet, írkáld, fel, hogy mit, mikor eszel, és mennyit. Egy hét után próbálkozz azzal, hogy kiszűrsz valamit az étrendedből. Itt is segítséget kérhetsz, de dietetikushoz is fordulhatsz, ha már egy heti pontos listát írsz.
Vigyázz, mert ez a fokozatos éjszakai nasi komoly gondokat okozhat. És nem csak a lessú elhízásra gondolok. Tényleg figyelj oda.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!