Milyen íze van a tökfőzeléknek? Mihez hasonlítható?
Semmilyen más főzelékhez nem hasonlítható.
Mi szeretjük, kicsit ropogósra hagyom, nem főzöm péppé.
Kis ecettel, cukorral, vékony rántással, amiben egy csipetnyi pirospaprika van, hogy valami színe legyen.
Mi kaporral szeretjük, ami a fűszerezést illeti, egy kevéstől is karakteres lesz.
Tejfölt ki-ki tesz a magáéba az asztalnál, mert pl a párom semmibe nem eszi meg a tejfölt.
Én meg jól megtejfölözöm a saját adagomat, ez abszolút ízlés dolga.
Azért majd írhatnál egy sort, hogy mi lett a véleményed a tökfőzelékről:)
De hát itt senki sem tudja?
A töknek nincs íze! Olyan lesz amilyenné ízesítik.
A tök az egyetlen növény ami képes felvenni más dolgok ízeit.
Ezáltal sokszorosításra képes.
Ezért is használják pl mákhoz (tökös-mákos sütemény)
vagy kíválló alapja a citrom lekvárnak stb. . . .
A normális válaszokat köszönöm! Aki csak szórakozni tud, máskor tegye ezt meg máshol, köszi! ;)
Az első pár kanállal jó volt. A kaprot nem annyira szeretem, így az én ízlésemhez sok volt a kapor benne, de megettem. A végére már nem volt annyira jó, bár lehet, hogy azért is, mert sok volt, de nem akartam otthagyni sem.
Majd itthon még kísérletezgetek vele, hátha igazán megszeretem.
Én írtam a szilvásbuktát, mert a kérdést, nem vettem komolyan.
Nem bántásból, de mire vártál? Ha izlik neked, akkor egészségedre. Ha nem fog izleni, akkor ez van.
Én, például kerülöm, nem szeretem a tökfőzeléket - ez a vélemény, miben befolyásolna? Ha te nem próbáltad ki, akkor nem tudhatod, hogy milyen.
Ha nem ízlik , ne erőltesd. A tökfőzeléket vagy lehet szeretni vagy nem. Eléggé megosztó étel, a szeretem/nem szeretem kérdést illetően.
Szegény öcsémet két dologgal lehetett a világból kiűzni, a tökfőzelékkel és a dinsztelt káposztával.
Akkoriban nem tolerálták a óvodában/napköziben az ilyesmit, és volt, hogy bele erőltették. persze hányás lett a vége, és később már a étel neve hallatán is öklendezett szegény.
Szóval, ha nem nyerte meg elsőre a tetszésedet szerintem később sem fogod szeretni.( de a világért sem akarlak lebeszélni )
Szerencsére van nagyon finom főzeléknövény, úgyhogy válogathatunk kedvünkre :)
Kedves tőled, hogy megírtad a tapasztalatodat, köszi.
üdv.
Kedves utolsó, nagyon aranyos vagy! Örülök, hogy megosztottad velem a tapasztalatodat!
A helyzet az, hogy nagyon finnyás voltam régen. Rengeteg ételt nem ettem meg, nem is tudom miért. Volt, amit élből elutasítottam, pl. a tökfőzelék is. Itthon sosem kóstoltam meg. Illetve kisgyerekként persze, de egyszer a fejembe vettem, hogy én ezt nem szeretem, és onnantól nem voltam hajlandó megkóstolni sem.
De már belátom, hogy ez így nem jó. Nem csak azért, mert nem elég változatos az étrendem, ha ilyen finnyás vagyok, hanem azért is, mert nem lehet mindig azt enni, amit akarok. A párom mellett rengeteg új ételt kóstoltam meg, miatta kezdek egyre több mindent megenni. Náluk pedig nyilván nem fogok válogatni. Azt tudja az anyukája, hogy gombát nem eszek, azt már próbáltam, nem ment..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!