Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Nekem a botmixer nem fog...

Nekem a botmixer nem fog folyékony állagot csinálni a sárgarépámból?

Figyelt kérdés

Az a helyzet h a sárgarépát szeletekre vágtam,raktam hozzá tejet,cukrot,és elkezdtem mixelni.se darabos volt a sárgarépa. összeturmixolta,csak maradtak benne olyan darabok.nekem az nem fogja/tudja teljesen higgá csinálni?

(tudom rossz kategória,véletlen)

2014. aug. 15. 00:12
 1/5 anonim ***** válasza:
Mit szeretnél ebből készíteni? Egyébként főzd meg a répát előtte, úgy lesz teljesen pépes. Vagy reszeld le, ne csak a turmixra hagyatkozz.
2014. aug. 15. 01:57
 2/5 anonim ***** válasza:

Hát igen, a répa nem túl puha, elég jó gép kell hozzá, hogy teljesen pürésítse.

Megoldható egyébként.

Én olyanokat próbálnék ki, hogy először kevesebb lével turmixolnám, hogy egy sűrűbb, (híg tejföl) állagú cuccot mixeljen. Úgy nem csak körbe kergeti a répa darabokat, mert nem tudnak "elmenekülni" a sűrűség miatt. Aztán kevesével hígítanám.

A másik, hogy tovább kell mixelni.

Ha egyik se segít, akkor más géppel próbálkoznék. Ilyen célra jobb egy jó teljesítményű turmixgép, mint egy botmixer.

De ha olyan nincs, akkor még egy apró lyukú húsdaráló is hatékonyabb! Tudom, próbáltam, biztos, hogy gyorsabb, és jobb ilyen célra, mint a botmixer.

2014. aug. 15. 05:41
 3/5 A kérdező kommentje:
Azért nem akartam főzni,mert kkor elvész a tápanyagértéke. Egyébként most vettem a gépet 700wattos philips. még soha nem voltam botmixerem,ezért nekem új,próbálkozok vele,miket lehet csinálni.de mindenképpen akartam botmixert is venni. jobban tényleg a turmixgép kellene,már vágyom is rá nagyon régóta,csak nem találtam meg a megfelelőt. Inkább adok érte több pénzt,csak jó legyen,mint vegyek egy olcsót,és bedöglik hamar. :)
2014. aug. 15. 18:30
 4/5 anonim ***** válasza:

Turmixot pont tudtunk venni jót nem drágán. A botmixereim haltak meg állandóan, nevezetesen a műanyag-mozog-fémtengelyen fantasztikus megoldás megy tönkre, de hónapok alatt. S egyiknél sincs teljesen fémből az a rész... Elég zavaró.

Botmixerrel szerintem se igen fog menni (nekem is erős volt, de örültem, ha az almát elintézte :) mondjuk én nem vagyok a türelem szobra), de azért a turmixok közül is csak az igen komolyak és nagyon drágák pépesítenek bármit, azt hiszem... A répa elég kemény növény. Valamit valamiért, illetve eheted nyersen reszelve, ez van.

Persze ha veszel turmixot, nyilván próbáld ki, mire képes :) Vízzel és kevés répával kell kezdeni, de azt hiszem, ezt már írták.

2014. aug. 16. 00:09
 5/5 anonim ***** válasza:
Egy nagy teljesítményű turmixgép jobb erre a célra, vagy ha igazán krémes Smoothikat akarsz gyártani. De ne a watt-ot nézd, annál sokkal fontosabb a fordulatszám. Ha kicsi a fordulatszáma, akkor darabos marad, vagy akár meg is áll a kés a keményebb zöldségeken.
2014. szept. 19. 10:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!