Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Miért és mi csípi a szemet...

Miért és mi csípi a szemet hagymapucoláskor?

Figyelt kérdés
2008. aug. 5. 09:14
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

A hagyma illó kénvegyületeket tartalmaz. Fajtától, kortól függően lehet benne kevesebb, több.

Mikor darabolod a hagymát, akkor a párolgó-illó kénvegyület nedvességgel (ez többnyire a szem nedvessége) kénsavat képez. Ez marja a szemedet.


Vannak különféle praktikák, hogy ezt elkerüljük, enyhítsük.

Pl. vizes késsel vágni, a vágódeszkát benedvesíteni, vagy a hagymát alaposan megmosni félbevágás után és nem megtörölni. Ezek általában javítják a helyzetet.


Hallottam már nagyon vicces ötletet is: úszószemüveget használni :))

2008. aug. 5. 13:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 anonim válasza:
Nekem mióta kontaktlencsém van, azóta nem marja egyáltalán.:)
2010. okt. 5. 21:33
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!