Meg szoktátok enni a kenyér héját?
Szia.
Én régen megettem, mostanában csak akkor, ha nagyon puha, mert a fogaim nagyon romlanak (pedig Isten bizony mosom őket becsülettel!!!).
Hátul sokat kihúztak, elöl meg gyökérkezelve van kettő is és olyan gyenge, hogy félek, hogy kitörik.
Amúgy a belét én jobban szeretem a kényérnek, tehát régebben úgy csináltam, hogy először a héját ettem, aztán a végére hagytam a legjobb részt.:-)
de utálom ezt az "Afrikában éheznek, te meg otthagyod a végét?!?"
Kedves kommentelő, aki ezt mondta, gondolkodj már el: ha megeszem, nem fognak éhezni afrikában??
vagy tudod mit?? vidd el nekik!
A frisset nagyon szeretem, mikor már puha, akkor semmi különös.
Amúgy, aki beírta, hogy vannak országok, ahol örülnének...stb. Hallod add meg a címed, elküldöm neked a felesleges héjakat és add oda nekik, mert hiába eszem meg, attól nekik nem jobb, ha tudják, hogy Klárika ma megette a kenyérhéjat, nem pedig kidobta.
Régen tényleg egészem más volt a kenyér héja! Meg mondjuk a belseje is. Na azt imádtam, a mai kenyerek tele vannak térfogatnövelővel, és Besenyő Pista bácsi szavaival élve "Hááá a térfogat nem finooom!" :D
Bár attól még megeszem. Amúgy Etiópiából csomó gabonát importálnak az EU-ba, mert azt ottaniak nem tudják megvenni. És nem azért éheznek, mert nincs termőföld. Az egész lényege, hogy ne vegyél olyasmit, amit nem használsz el / nem eszel meg.
Magyarországon átlagosan a megvásárolt élelmiszerek kb. 20%-a a kukában landol.
Én megeszem a héját is. Persze ha friss, ropogós akkor a legfinomabb.
Mi egy kisebb pékségbe járunk, ott a kenyerek egy pult mögött polcokon vannak. Nem lehet összetapogatni a kenyeret. Kérni kell, és az egyik eladó odaadja, de mindig van a kezén kesztyű ( mint a nejlonzacskó) mikor a pékáruhoz nyúl. Mindent ott sütnek, helyben, a pult mögött egy ablakon lehet is látni, ott is viselnek kesztyűt. Tehát ott maximum én fogdosom össze a kenyeret.. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!