Miért van az hogy otthon túlnyomórészt az asszony a főnök a konyhában, viszont a legnagyobb szakácsok mind férfiak?
Nem tudom. Talán mert a nők szívesebben főznek otthon a családjuknak, mint hogy karriert csináljanak belőle és stresszeljenek rajta?
Legalábbis én imádok sütni, főzni, új recepteket kipróbálni, kitalálni, ez a hobbim. Mégsem tudnám elképzelni, hogy egy étteremben brillírozzak. Az elvenné az egész varázsát.
De egyébként fogalmam sincs, miért van ez.
Egyszerűen azért , mert a férfiak jobban tudnak főzni ! :P
Persze azok akiknek van hajlamuk rá :)
A háziasszonyok ált. sablon szerűen főznek,sok egyéb dolog miatt nem érnek rá pepecselni , valamint a férfiaknak más az ízlés világa , másképp bánnak a fűszerekkel .
pl . én is tudok főzni , és másképp főzök , mint édesanyám.
Kultúra :) Ez az oka.
Megszokás, hogy a nő főz, mert ő marad otthon a gyerekkel hagyományosan, nem a férfi.
A legfejlettebb országokban ezen csak röhögnek. Mondjuk ott a faszi is otthon marad 1-2 évet a gyerekkel a nő helyett. Nincs vele baj sztem, egyikkel sem, nálunk ez a kultúra. :)
Nem ártalmas szokás.
(az előző kommentelő vok)
DE amúgy szerintem azért látsz jó férfi szakácsokat, mert ritka, hogy pasi komolyan vegye a főzést a kultúra miatt.
Viszont nőknél mindenkinél elvárás volt - így a szar szakácsok is és a jók is főznek otthon.
Pasik csak akkor főztek, ha nagyon komolyan vették - akkor meg biztos, hogy jók benne :) Nem nagy vaszizdasz.
Szerintem az elsődleges indok az, hogy a szakács szakma egy életstílus. A nők 95%-a előbb-utóbb gyermekeket szeretne, és ezzel egyidőben fel is adhatja ezt a szakmát, hiszen ha éjfélkor esik haza az étteremből, a gyerek meg 4-ig iskolában van, nyilván egy perc ideje sem jut rájuk. Ez egy anya számára nem élet.
Egy átlagos irodai munka ezzel szemben viszont összeegyeztethető a családtervezéssel is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!