Egy személy mennyiből tudja kb kihozni a havi étkezését, ha spórol?
Fél kiló kenyér egy napra bőven elég, ez 80 Ft.
Egyetemistaként napi két szelet kenyeret ettem, hozzá egy liter tejet ittam. Ez ma se több 200 Ft-nál.
- Egy tojás 35 Ft.
- 30 dkg főtt rizs 50 Ft.
- 30 dkg répa 70 Ft.
- 1 alma 100 Ft
- 1 joghurt 60 Ft
--------------
Össz.: 315 Ft
És ez egy korrekt, egészséges összeállítás egy napra. 190 cm vagyok, 12 óra könnyű fizikai munka mellett. Nem kell annyit zabálni.
Azt ugye tudod, hogy ezt minőségi éhezésnek hívják, és gyakorlatilag létfontosságú tápanyagoktól fosztod meg a szervezetedet? 1-2 év után megtekinteném a vérképed, amikor a napi fehérjebeviteled 1 tojás, a vitamint meg pár szál répa és egy alma fedezi...
LEHET így étkezni, csak előbb-utóbb éhen hal az ember/súlyos betegségek alakulnak ki nála.
Ez egy sokkal egészségesebb menü, mint amit a magyarok többsége eszik (hús+szénhidrát).
Egyébként meg nem az volt a kérdés, hogy egészséges-e. Én ki tudok jönni változatos étrenddel napi 500-ból. Sokan ennél jóval kevesebből kénytelenek megoldani.
Elnézést, ha kicsit elszaladt velem a ló, de kiakasztott, hogy lehazugoznak, amikor elég konkrét voltam.
A 13 válaszoló által beírt étrend 1622 kalória, ebben 68 g fehérje, 262 szénhidrát és 32 g zsiradék van. Ez egy átlag embernek megfelelö napi kalóriabevitel és az összetételében is csak a zsír az, ami kevesebb a kelleténél.
Ez összességében sokkal jobb, egészségesebb, mint a hagyományos magyaros étrend.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!