Egy személy mennyiből tudja kb kihozni a havi étkezését, ha spórol?
Sok függ az igényeitől és a lehetőségeitől is. Reális a 20 ezer, de abban akkor olyanok vannak, mint káposztás tészta és hasonlók. Ha viszont van lehetősége ezt-azt olcsóbban/ingyen beszerezni (mi például gyümölcsöket kapunk mindig a szüleimtől), akkor máris jobb a helyzet.
30 ezerből már elég jó étrendet lehet csinálni, ha értesz a menütervezéshez és a főzéshez. Még fizikai munka mellett is (legalábbis a párom még nem halt éhen :D )
20-ból is ki lehet jönni, csak a húsféleségeknél az akciósat kell vásárolni. A zöldséget-gyümölcsöt pedig a piacon a kosárkából áruló nénikénél, és nem pavilonban, vagy zöldséges üzletben.
És persze ebben nincs mekis-kaja, meg chips, meg üdítő és hasonlók, ami egyébként sem egészségesek.
20 ezerbõl NEM lehet kihozni az étkezést egy hónapban.
30ból esetleg, de az is nagyon szegényes már. Tészta, krumpli, rizs hegyek.
Igénytől függően akár háromezer forintból is, ha csak kenyeret/krumpli/rizst eszel.
- Állati fehérjének ott a teszkó gazdaságos virsli vagy felvágott, meg a tojás
- Zöldségből mindig az aktuálisan legolcsóbb max. 200 ft/kg
- Gyümölcs olyan 300 Ft/kg
- Szénhidrát kevesebből kijön
- Egy kis tejtermék max. 70 Ft
Ez már egy kiegyensúlyozott étrend, vagyis napi kb. 300-500 Ft-ból össze lehet hozni egy szegényes menüt. Mi éveking éltünk ketten napi egy ezresből, egyáltalán nem lehetetlen.
A kérdés a spórolásról szólt, nem az ideális esetről.
Ha a kérdező egész nap egy irodában ül, és nem 100 kiló, esetleg csak 50 valamennyi, akkor azért odafigyeléssel, megfelelő helyeken vásárolva ki lehet hozni a kaját úgyis, hogy nem csak szénhidrátot eszik.
30-35ből, és azt is szegényesen.
Akik 20-at írnak gondolkodjanak már!Az heti 5.000 ft! Konkrétan abból kenyér, tej, sajt, felvágott, tojás élből elvisz 2.000 ft-ot minimum, ha nem többet, a maradék 3.000-ből mit főzöl magadra? Lecsót, káposztás tésztát meg borsópörköltet kb...de azt is úgy, hogy a 7. napon már éhezel...
7-es vagyok.
Érdekelne, hogy ugyan miért pontoztak le engem, amikor egedül én írtam konkrétabb számokat alátámasztandó az érveimet, ráadásul évek valós tapasztalata van mögötte?
Lehet, hogy nem tetszik a válaszom, de HASZNOS, és tényszerű. Napi 500-ból simán ki lehet hozni nem túl gazdag, de megfelelő menüt. És igen, emellett 12 órát dolgoztam szalag mellett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!