Mi a jobb anyagilag egy személy részéra kaja témában?
Egyértelműen a főzés éri meg jobban!
Sokkal jobban!
Csak tudni kell jól, meg változatosan főzni.
Ja, meg jól felhasználni az alapanyagokat.
Mert ebben áll a rendelős, olcsó kaja titka.
Lehet, lesz aki azt mondja, főzni se olcsó, de abban amit te főzöl, sokkal több, jobb alapanyag van, mint amit megrendelsz.
Ha ugyanúgy főzöl, mint egy rendelős helynek a szakácsa, akkor sokkal kevesebből kijössz.
Főzés éri meg jobban, de ha olcsó helyen bevásárolsz, akkor főzz úgy, (ha van fagyasztód megteheted), hogy már eleve több napra valót főzöl belőle. Szétadagolod, lefagyasztod. Persze ezek általában a pörköltfélék, a töltött káposzta és a rántanivaló, előre panírozott dolgok.
Időbe telik, mire megtalálod azokat az üzleteket, piacot és egyéb helyeket, és tudod, hogy hol, mit kapsz legolcsóbban.
Nagybevásárlásnál nem kell előre egy hónapra elkölteni a pénzedet, csak abból vegyél többet, amiből éppen akciósba futottál, a többi, nem akciósból csak azt az 1-2 evésre való mennyiséget.
Ha eleve úgy főzöl, hogy 2 napra, akkor nem fog az egész heted minden napja főzésből állni, max 3x egy héten.
Legyenek bevált szokásaid, listád, hogy milyen maradékból milyen változtatással, kiegészítéssel milyen újfajta, másfajta kajákat tudsz készíteni, így nem lesz egyhangú sem. Pl. kevéske pörkölt-maradékból gulyásleves, vagy éppen ledarálod és húsos palacsinta, vagy összefőzöd pirított tarhonyával. Kismillió ötletet találsz akár ezen az oldalon is, mert már ezerszer leírtuk.
Keress olyan címszavakat, hogy: olcsó kaják, kevés pénzből megélni, stb. stb.
Én rendelek, 650 egy menü, ami akkora adag, hogy szinte mindig marad is belőle, és vacsira is azt eszem sokszor.
Viszonylag jó kaják vannak, a múlt héten pl volt: sárgabarackrémleves, medvehagymakrémleves, francia hagymaleves, gombapörkölt, csirkeszárnyak, tökfőzelék-feltéttel, spenót - tojással...ilyesmik.
Múltkor 700 ft-ért rendeltem pizzát, mellé adtak sültkrumplit, üdítőt, meg 2 db palacsintát.
Ha hetente vásárolgatnék, drágábban jönnék ki és még ki is dobnám a kaját, vagy 1 hétig ugyan azt enném, mivel 1 személyre nem lehet főzni, főleg hogy nem is vagyok nagy evő.
Vacsira ha nem akarok maradékot enni, veszek virslit, sütök tojást, kőrözöttet csinálok, veszek 2 csirkemellett azt megsütöm ilyesmik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!