Sokan azt mondják hogy a tej egészségtelen. Ez igaz?
Én egészségügyben dolgozom sok sok éve. Tény és való hogy teljes tej (házi) fontos ásványianyag és vitamin forrás. A modern kori népbetegséget a laktózintolarenciát, pedig az új tejeknek köszönhetjük. A szervezet elszökik a tej emésztésétől, megváltozik a tápcsatornábab a baktériumflóra és eltünnek azok a bacik, amik eddig a teljes tejek emésztését végezték. Bizonyos baktérium törzseket pedig nem lehet újra bonosítani.
A cocializmusban az volt a kampány, hogy napi fél liter teljes tejet mindenkinek meg kell tudni inni. De akkor meg is itták, illetve csak teljes tej volt forgalomban. Én azt mondom, hogy amennyiben nincs bajod a teljes tejekkel, akkor fogyaszd egészséggel és örülj ennek.
Ha egészség szempontjából nézem, akkor bármelyik jó házi tej megteszi, de alapvetően a kecske tej hasonlít összetételileg az anyatejre. Amennyiben azt is szereted, akkor azt is fogyaszd nyugodtan. Személy szerint én tejtermék fűggő vagyok és mindent háztájból veszek. Forralatlanul tőgymelegen is megiszom a tejet, mert manapság már annyi oltást kapnak az állatok, hogy nem igen lehet bajom így sem. Egyébként mindenki másnak azt mondom, hogy fogyasztás előtt forralja fel és hűtse vissza. :D Nincs is jobb szerintem amikor a zsíros tejszínes tej simogatja az ember torkát. S az az aludtej... Olyat boltba nem kapni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!