Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Hogyan szoktátok ízesíteni az...

Hogyan szoktátok ízesíteni az instant kávét?

Figyelt kérdés

Segítséget kérek!!!:) Én nem szoktam soha kávézni, de a barátnőm imádja az instant kávékat és arra szeretnélek titeket megkérni, hogy légyszíves írjátok le, hogy hogyan szoktátok ízesíteni az x mennyiségű kávét x fajtából

(pl.: nescafé gold, 250 ml víz, 2 teáskanál púpos instant kávé, 1 teáskanál cukor + 50 ml tej) légyszí így írjátok le!!!! ELŐRE IS KÖSZÖNÖM!!! :D

2014. jún. 8. 21:03
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

Most le fogsz pontozni, meg még off is, de én írtam a kapucsínóporos választ, és vegyész vagyok. A hidrogénezett növényi olaj gyakorlatilag margarin. Ha a kenyeredre megeszed, itt se legyen vele bajod. Ha nem, akkor bocsi, de szerintem a legtöbben azért csak megkeni azzal a fránya margarinnal a szendvicseiket.

A trikalcium-foszfát: "Az élelmiszerekben általában keverékként (monokalcium-foszfátot, dikalcium-foszfátot és trikalcium-foszfátot egyaránt tartalmazó adalékként) E341 néven található meg. Pékárukban a sütőpor mellé adagolva erőteljesebb szén-dioxid felszabadulással jár, ezáltal térfogatnövelő és állagjavító hatása van. Sok élelmiszerben megtalálható. Csomósodásgátló szerepe is van.

Ismert mellékhatása nincs, de a napi maximum beviteli mennyisége 70 mg/testsúlykgban van korlátozva, a benne található foszforsav miatt." (Wikipédia, de ezt írta annó a szervetlen tankönyvem is)

Van a fogkrémedben is, hacsak nem valami nagyon biót használsz. És ahhoz, hogy 70g kerüljö a szervezetedbe, annyi ilyen kapucsínót kéne innod, hogy kipukkadnál.

2014. jún. 12. 17:38
 12/15 anonim ***** válasza:
Félreértesz, nem gondolom egyiket sem ártalmasnak. Viszont margarint a büdös életbe nem kevernék a kávémba, ne haragudj...erre próbáltam célozni.
2014. jún. 12. 18:17
 13/15 anonim ***** válasza:
Hozzátenném, hogy az 5% kávé sem túl bíztató szerintem...
2014. jún. 12. 18:18
 14/15 anonim válasza:
A jó minőségű instant kávék tasakos kiszerelésben kaphatók, s valódi arabica van bennük, mesterséges adalékanyagok nélkül. Én a feketét cukor nélkül szoktam inni, egy kis kanál kókusztejporral. Ha fontos neked a jó minőség és az egészséged, tudok ilyen kávét ajánlani.
2014. aug. 3. 14:47
 15/15 anonim ***** válasza:
Bármilyen (instant, 3in1, 2in1, cappuccino, espresso, latte stb)kávéba: Carolans Irish Cream, kb 1 evőkanál-vagy több... :), finomabb, mint a Bailey's, mert mézzel készül. Vagy Tejszínes Mogyoró aroma - pici, 30ml-es flakon, a sárga kupakba forró tűvel lyukat szúrva cseppenként adagolható. Kedvencem: 1 adag forró espresso+1 kávéskanál zacskós cappuccino elkeverve, ha feloldódik kihűteni, kb 1.5 dl tejjel lefagyasztva. Ha már szilánkosra fagyott, 500wattos botmixerrel selymesre pürésítve pár csepp -kóstolni közben- tejszínes mogyoró aromával, kanalazva, vagy vastag szívószállal. Ha az espresso+cappuccino+tejet 1 deci Carolanssal fagyasztod le, majd botmixeled, "baileys" turmixot kapsz.A fenti adagok 1 főre szólnak, 2 embernek szorozd 2-vel. Cheers!
2015. nov. 19. 10:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!