Hogyan szoktátok ízesíteni az instant kávét?
Segítséget kérek!!!:) Én nem szoktam soha kávézni, de a barátnőm imádja az instant kávékat és arra szeretnélek titeket megkérni, hogy légyszíves írjátok le, hogy hogyan szoktátok ízesíteni az x mennyiségű kávét x fajtából
(pl.: nescafé gold, 250 ml víz, 2 teáskanál púpos instant kávé, 1 teáskanál cukor + 50 ml tej) légyszí így írjátok le!!!! ELŐRE IS KÖSZÖNÖM!!! :D
Most le fogsz pontozni, meg még off is, de én írtam a kapucsínóporos választ, és vegyész vagyok. A hidrogénezett növényi olaj gyakorlatilag margarin. Ha a kenyeredre megeszed, itt se legyen vele bajod. Ha nem, akkor bocsi, de szerintem a legtöbben azért csak megkeni azzal a fránya margarinnal a szendvicseiket.
A trikalcium-foszfát: "Az élelmiszerekben általában keverékként (monokalcium-foszfátot, dikalcium-foszfátot és trikalcium-foszfátot egyaránt tartalmazó adalékként) E341 néven található meg. Pékárukban a sütőpor mellé adagolva erőteljesebb szén-dioxid felszabadulással jár, ezáltal térfogatnövelő és állagjavító hatása van. Sok élelmiszerben megtalálható. Csomósodásgátló szerepe is van.
Ismert mellékhatása nincs, de a napi maximum beviteli mennyisége 70 mg/testsúlykgban van korlátozva, a benne található foszforsav miatt." (Wikipédia, de ezt írta annó a szervetlen tankönyvem is)
Van a fogkrémedben is, hacsak nem valami nagyon biót használsz. És ahhoz, hogy 70g kerüljö a szervezetedbe, annyi ilyen kapucsínót kéne innod, hogy kipukkadnál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!