Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Vadász Terítés?

Xvale kérdése:

Vadász Terítés?

Figyelt kérdés
Szeretném a segítségeteket kérni.Terítenem kell egy bizonyos vadász eseményre..Mit ajánlotok diísznek az asztalra,ill. hogyan nézzen ki az asztal? Színkombinációk? Ha egy képet mutatnátok az is jó lenne :) Köszönöm előre:)

2014. máj. 23. 23:17
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Mindenképpen rusztikus jellegűre venném az eseményt.

Sok csont/agancs, fa, vászon vagy natúr szövet, esetleg mezei virág díszekkel.

Kerülném a modern formákat, anyagokat...

Pl.:

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

Evőeszközként el tudok képzelni régi, faragott csont nyelűeket pl...

2014. máj. 24. 00:14
 2/12 anonim ***** válasza:

Lézeres installáció a helyi vadőr képével.

Ha meglátják, az orvvadászok hanyatt-homlok elrohannak, és hazaviheted a sok fínom maradékot.

2014. máj. 24. 08:59
 3/12 mustafa33 ***** válasza:

Fehér - zöld színkombináció. Fehér abrosz, zöld szalvéta, asztalon díszítésként fenyő galyacskák. Asztalra csontokat rakni hozzánemértő és gicses túlzás, sem őzagancsot koponyástól nem ajánlom. Esetleg asztal közepén egy hulajtott agancs, de nem több. De inkább az sem. Ha van vadász étkészlet (agancs vagy csont nyelű) esetleg más asztali vadász garnitúra mint agancs vagy csont sótartók, gyertyatartók, szalvétagyűrűk ezeket lehet használni. Vad, vadász motívumú porcelán és poharak. De ha mindez nincs, akkor szolid díszítésű garnitúrákat használni, fehér abroszt, zöld szalvétát, (vagy fordítva, zöld abroszt fehér szalvétát) zöld galyacska díszítést. Ha étteremben, szobában, kastélyban, luxus vadászházban van az esemény. Ha kint szabadban vagy hasonló helyen, vagy "természeti" vadászházban, akkor lehet vidékies stílus, házi vászon terítő, kerámia tálalás, még fa evőeszköz is, vagy fatányér, fa tálcák.

Szóval a hely a meghatározó. Hogy régi úri környezet adja a stílust és hangulatot, vagy vidéki természeti környezet.

A kimondottan paraszti stílus nem igazán vadászos, de ha csak ahhoz vannak eszközök, az is megteszi.

2014. máj. 24. 22:48
 4/12 mustafa33 ***** válasza:

Vagy ezek: a negyedik kép [link]

Még egy fontos dolog. Vadász terítésnél a pálinkás és boros poharakat bal kézhez kell tenni!

2014. máj. 24. 23:04
 5/12 anonim ***** válasza:

Szerintem pedig pont a fehér-zöld színkombináció az unalmas, a vadászat és vad mintás porcelánok pedig giccsesek.

Mondjuk a kettőnk között az a különbség, hogy én elismert, népszerű dekoratőröktől linkeltem képeket, te pedig a saját hisztidet verted le itt...

2014. máj. 24. 23:20
 6/12 mustafa33 ***** válasza:

Bocs, előző, ha érzékeny lelkecskédbe tiportam ormótlan vadászcsizmámal. Te csak rakjad tele az asztalodat csontokkal, a vendég esetleg majd azt hiszi a levesestálból estek ki ☺.

Nem láttam mit linkeltél, mert ezen a gépen nem tudom megnyitni. De attól hogy valaki dekoratőr, még nem muszáj értenie a vadász hagyományokhoz. És igazi vadász helyet újgazdag stüszit képzel el, na azoknak jó lesz a csont meg a bugylibicska. De egy kitömött fácánt tele atkával nem szeretnék a tányérom mellet látni ☺.

Egyébbként láttál már vadmotívumos herendit? Ha igen arra is azt mondod gics? mert el tudodm képzelni, hogy a te linkeiden original made in PRC porcelán van. És valódi 75 kopejkás nerzs "ezüst".

2014. máj. 25. 02:01
 7/12 anonim ***** válasza:

Nem a lelkembe tiportál, hanem egyszerűen felhúztál azzal, hogy a saját elképzelésedet mindenek felett érvényesnek nyilatkoztattad ki, és egyben pár mondat gúnyos hisztit is hozzáfűztél arról, hogy az enyém miért nem tetszik.

Én elhiszem, hogy neked az 50 éve lejárt zöld-fehér teríték valamint a GICCSES herendi vadászatmintás porcelán tetszik, de ettől még nem válik ez általánosan elfogadottá vagy az egyetlen létező megoldássá.

A kérdező véleményeket, ötleteket írt. Szerintem egy rusztikus fa, vászon, agancs/csont kombinációból összeálló teríték ízlésesebb, mint a megszokott, általad leírt környezet, segíteni próbáltam. Lehet, hogy neked a csontdísz olyan, mint ha a levesből esett volna ki - nekem meg a herendi teríték olyan, mintha sebtiben jobb ötlet híján előkapnám a nagymamám 50 éve nem használt, szekrényben porosodó porcelánjait...

2014. máj. 25. 12:21
 8/12 mustafa33 ***** válasza:

Nem a te linkjeidet bíráltam, mert meg sem néztem őket, A csontokról az asztalon írtam, és úgy látzsik beletrafáltam valamibe, amin te felkaptad a vizet. Nem látom a válaszomban a hisztit, de te egyből lehisztiztél engem, légyszíves máskor mielőtt sértegetni támad kedved valakit, gondolj arra, hogy másnak is joga van saját ízléshez és véleményhez.

És vadászként, aki sok "vadász táblánál" ült már, mondom, hogy én sem meg barátaim sem kedveljük, ha a tányérom előtt olyan csontok (koponyák) vannak, amiknek a látványa arra emlékeztett, hogy főzük ki, pucoljuk a gusztuistalan maradványoktól, milyen szaga van közben.... Szóval egyáltalán nem étvágygerjesztő látvány. A trófea nem az asztalra való, hanem a falra. Ha autószerelők tartanának díszvacsorát akkor a híres tanult dizájnered olajos hengerfejeket rakna dekorációnak az asztalra, vagy használt gumiabroncsokat?

2014. máj. 25. 22:36
 9/12 mustafa33 ***** válasza:
Most néztem meg a linkelt képeidet, és most már egyáltalán nem értem, mi bajod volt a véleményemmel? Nincs is rajtuk sem csont sem trófea, teljesen passzolnak ahhoz is amit én írtam. Mi akkor a problémád? Az, hogy egyáltalán utánad a te tökéletes és egyetlen üdvözítő válaszod után még mertem válaszolni, vagy mi bajod van?
2014. máj. 25. 22:42
 10/12 mustafa33 ***** válasza:
Ja, még annyit, a te tudós dizájner dekoratőröd bizony nem tudja, hogy vadász rendezvényen nem a teríték jobb oldalára kell tenni a poharakat.
2014. máj. 25. 22:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!