Mit lehet csinálni a savanyú tejjel?
Ezek a mai tejek, ha megsavanyodnak nem hiszem, hogy jók lennének macska kaján kívül bármire is!
Ha mégis valami jobbfajta, esetleg házi tej, akkor mint fenntebb írták langyos helyen érleled amíg megalszik (eheted aludt tejnek, olyan mint a kefír, de nincs tele adalékkal), aztán egy gézlapon, vagy konyharuhán leszűrve a savót, házi túrót lehet készíteni belőle!
Ha alacsony zsírtartalmú a tej, akkor nem biztos, hogy jó lesz!
Neeem, nem kell kiönteni!
Olyasmit lehet belőle csinálni, mint a túrógombóc.
De muszáj, hogy savanyú legyen a tej, mert amúgy nem lesz az igazi!
Szóval.
Felforralod a tejet egy lábosban ízlés szerinti cukorral.
Ha kész, búzadarát raksz bele, minha tejbegrízd csinálnál, de sokkal sűrűbb kell, hogy legyen.
Meg kell várni, míg egy kicsit kihűl, majd vizes kézzel gombócokat kell formálni belőle és ugyanúgy, mint a túrógombócot, zsemlemorzsában meg kell hempergetni.
Mi nagyon szeretjük, kár kidobni a pár napos romlott tejet!
Nagyon finom és könnyű kaja, érdemes kipróbálni!
Ja, egyébként nem kell kifőzni forró vízben a gombócokat!
És mondom, sokkal több búzadara kell bele, mint a sima tejbegrízbe.
Ha nem UHT-tej, akkor aludttejnek rakd el. Bögrébe önt, állni hagy szobahőmérsékleten, és amikor a teteje furi lesz (réteget képez majdnem) alatta meg már sűrű kicsit, na akkor fini. kb mint a joghurt vagy kefir. apus csinálja otthon mindig, és aztán megeszi :)
ha uht, akkor tényleg vége.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!