Nagyon szeretnék enni egy nagy tál borsós tésztát, de nincs itthon se borsó, se tészta. A boltok már zárva (vidék) Mit javasoltok?
a száraz kiflit vágd ketté! vagy karikákra! kendd meg tejföllel. Tegyél rá egy kevés lejárt bébikukoricát! Reszelj rá sajtot!
Tedd a sütőbe pár perce! addig főzz teát is!
egyedül élsz?
amíg ez készül, csíkozd fel a felvágottat, tördeld össze a többi kukoricát! A joghurtot keverd össze valami fűszerrel vagy tört fokhagymával, vagy sóval!Öntsd a felvágott-kukorica keverékre! Ez lesz a saláta.
Holnap vegyél: cukrot, tejet, száraztésztát, konzerv borsót, grízt. paradicsomkonzervet, leveskockát, hagymát, savanyú káposztát!
csinálhatsz egy jó hagymakrémlevest is (ha van hagyma) krutonnal
hagymát karikára vágod, margarinon (vagy olajon) megdinszteled, felengeded vízzel, ételízesítő, bors, szerecsendió mehet bele, megfőzöd, kevés, lisztes tejföllel behabarod, turmixolod
rászórod a krutont (kifli kockákra vágva, margarinon megpirítva, kis sajt is mehet rá)
Ó, kedves 19:38-as, egy mai bölcsésznek ezt ennél jobban el kell magyarázni...(legalábbis nekem) : mi az a megdinsztelés? És hogy kell behabarni?
Bocsi a tudatlanságért....
dinsztelés - közepes lángon addig "sütöd", míg átlátszó nem kezd lenni - fedő alatt nagyobb a siker :P
behabarás - a tejfölben elkeversz 2 evőkanál lisztet csomómentesre kis vízzel, aztán beleöntöd gyors kevergetés közben a levesbe és összeforralod (ha csomós lesz, le van ejtve, úgyis megy a turmixba :)
Oké, megjegyzem;)
Köszi!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!