Gondolod, hogy a korpaszemcse a leheletvékony rétestésztánál olyan sokat számít ?
A teljes kiőrlésű tészta és kenyér egyébként rosszabb, mint a nem teljes kiőrlésű ( azaz sima liszt )az egészséged szempontjából, a közhiedelemmel ellentétben, ha már mindenképpen gabonaterméket fogyasztasz, ezzel
valószínűleg ellentmondok eddigi ismereteidnek.
Rétesnél amúgy is a töltelék a lényeg, pl. tökös-mákos.
2011. jún. 25. 22:34
Hasznos számodra ez a válasz?
2/8 anonim válasza:
Igaza van az elsőnek. De rétest semmiképpen nem lehet belőle csinálni. Ahhoz csak a nagyon finomra őrölt,búzából készült rétesliszt a jó.
Nyertél, tényleg létezik ilyen, egy szépséghibája van,
hogy ez az osztrák termék háromszor annyiba kerül, mint a magyar gyártmányúak.
2011. jún. 26. 08:33
Hasznos számodra ez a válasz?
5/8 anonim válasza:
utolsó:
1 leszarom, hogy osztrák termék
2 magyar teljeskiőrlésű réteslapot még nem láttam, úgyhogy nem értem, milyen magyar termékről beszélsz
3 egy sima, nem tk réteslap max 150 Ft, nem tudom a TF mennyibe kerül és hogy őszinte legyek nem is érdekel, de egy biztos, én a tuti nem állnék neki réteslap gyártásnak otthon ;)
2011. jún. 26. 12:16
Hasznos számodra ez a válasz?
6/8 anonim válasza:
Aki azt írja, hogy a teljes kiőrlésű termékek rosszabbak (egészség szempontjából) mint a finomlisztesek az elnézést a kifejezésért, de hülye! Nem ártana kicsit utána nézni a dolgoknak vagy elcsevegni egy cukorbeteg emberrel. Vagy majd ha a sok finomra őrölt szartól megbetegszik, saját kárán megtanulja mekkora baromságot írt.
2015. okt. 4. 18:22
Hasznos számodra ez a válasz?
7/8 anonim válasza:
előző, még mielőtt hülyézel, el kellene logikusan gondolkodnod:
A cukorbetegséget a túlzott szénhidrátbevitel okozza, amely tönkreteszi a hasnyálmirigyet.
A teljes kiőrlésű és a finomlisztből készül kenyér is káros, de ha belegondolsz a teljes kiőrlésűben sokkal nagyobb az a káros rész, ami a problémát ( a túlzott szénhidrátbevitelt) okozza. A finomlisztes kenyérből azt a káros részt kiőrlik, nincs benne, de azért ez is káros.
2015. okt. 8. 12:38
Hasznos számodra ez a válasz?
8/8 anonim válasza:
Kedves Hetes! Honnan a fenéből szerzed ezeket az idióta információkat??? :D A teljes kiörlésű azt jelenti, hogy az egész mag, minden értékes tápanyag (rost, héj, vitaminok stb) benne vannak a lisztben. A fehér liszt csak a mag belsejéből, tömény szénhidrátból van. A teljes kiörlésű azért jobb, mert a sok rost LASSÍTJA a felszívódását továbbá a fontos tápanyagok is benne maradnak (ellentétben a fehér liszttel). Elsősorban a szénhidrát MINŐSÉGE a fontos, és nem az, hogy ki mennyit eszik (persze elméletben az is fontos,de a minősége fontosabb). Ez mind tudom, hiszen Inzulin-rezisztens vagyok (cukorbeteg előszobája, örököltem és nem, nem vagyok túlsúlyos sem), nem ehetek cukrot és fehér lisztet, hiszen azon Glikémiás és inzulin indexe hihetetlen magas (pl a tejé magasabb mint a fehér lisztté, ki gondolná?). Szóval ha csak baromságot tudsz mondani, inkább le se írd :D Köszi. Amúgy van tk rétes tészta, levelesrő még itthon nem hallottam. Tante fanny-nak van rétes tésztája, és nagyon finom, abból csináltam már jópár rétest :)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!