Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Egészséges a kukoricalisztből...

Egészséges a kukoricalisztből készült tészta, és nem hizlal annyira mint mondjuk a fehér lisztes? vannak olyan jótékony hatásai mint mondjuk a teljes kiőrlésű lisztnek?

Figyelt kérdés
2011. jan. 10. 13:11
 1/6 anonim ***** válasza:
0%
A cocit kukoricadarával hízlalják!Mondjuk a kukoricalisztből készült dolgot nem nevezném tésztának.Jótékony hatás? Az hogy egy része emészthetetlen?
2011. jan. 10. 14:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Az elsö elég hülye dolgokat irt.

A kukorica semmivel sem nehezebben emészthetö, mint bármi más gabonaféleség. (Miért is lenne egy része emészthetetlen?)

Persze, a disznókat kukoricával hizlalták, de csak azért, mert a kukorica kisebb területen is sok magot terem, és az egyéb gabonaféléket az emberek ették meg.

A kukoricaliszt ugyanannyira hizlal, mint a buza- illetve rozsliszt, és a teljes kiörlésü sem tartalmaz kevesebb kalóriát, csak az élettani hatása jobb.

A kukoricalisztet föként akkor szokták használni, ha valakinek gluténérzékenysége van, mert ez a kukoricából hiányzik. Kenyérfélét és tésztanemüket nehezebb belöle késziteni, mert a hanyzó sikértartalom miatt nem áll össze, máshogy viselkedik, mint a hagyományos gabonák.


SZóval fogyási célból mindegy, de ha kukoricalisztet is fogyasztasz, akkor változartosabban tudsz étkezni.

2011. jan. 10. 14:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:

Valóban a lisztérzékenyek használják a kukoricalisztet.

A süti csupán kukoricalisztből nem olyan finom, mert kesernyésízű. Ha sütök, keverem rizslisztel.

2011. jan. 10. 14:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
Én már csináltam tisztán kukoricalisztből készült süteményt, és mindenki dícsérte, hogy milyen finom. Szerintem nem kesernyés ízű, és állítólag egészségesebb, mint a fehér liszt.
2011. jan. 18. 17:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:
A fehérlisztnél mindegyik egészségesebb!
2011. jan. 18. 19:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:
Szerintem se igaz, hogy nem jó a kukoricaliszt. Én nem vagyok lisztérzékeny, de szoktam venni ilyen tésztát, egészségesebb, mint a fehér lisztes, és finomabb, mint a teljes kiörl. Ugyanannyira hízlal viszont.
2011. jan. 18. 21:06
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!