Egészséges a kukoricalisztből készült tészta, és nem hizlal annyira mint mondjuk a fehér lisztes? vannak olyan jótékony hatásai mint mondjuk a teljes kiőrlésű lisztnek?
Az elsö elég hülye dolgokat irt.
A kukorica semmivel sem nehezebben emészthetö, mint bármi más gabonaféleség. (Miért is lenne egy része emészthetetlen?)
Persze, a disznókat kukoricával hizlalták, de csak azért, mert a kukorica kisebb területen is sok magot terem, és az egyéb gabonaféléket az emberek ették meg.
A kukoricaliszt ugyanannyira hizlal, mint a buza- illetve rozsliszt, és a teljes kiörlésü sem tartalmaz kevesebb kalóriát, csak az élettani hatása jobb.
A kukoricalisztet föként akkor szokták használni, ha valakinek gluténérzékenysége van, mert ez a kukoricából hiányzik. Kenyérfélét és tésztanemüket nehezebb belöle késziteni, mert a hanyzó sikértartalom miatt nem áll össze, máshogy viselkedik, mint a hagyományos gabonák.
SZóval fogyási célból mindegy, de ha kukoricalisztet is fogyasztasz, akkor változartosabban tudsz étkezni.
Valóban a lisztérzékenyek használják a kukoricalisztet.
A süti csupán kukoricalisztből nem olyan finom, mert kesernyésízű. Ha sütök, keverem rizslisztel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!