Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Ennyi alapanyagból mit lehet...

Ennyi alapanyagból mit lehet csinálni?

Figyelt kérdés

4-en vagyunk (kén nagy gyerek). Meleg étel, és "iskolába való tízórai" is érdekelne.

Polc:

tészták (3 zacskó)

fél l olaj

fél kg liszt

fűszerek nincsenek

Hűtő:

fél Ráma

fél élesztő

2 db gyökér

3 üveg paradicsomlé

Fagyasztó:

1 kg darálthús

kicsi háj

1 doboz leveles tészta

1 zacskó paprika

kicsi kukorica

kicsi piszke

Nincs már ötletem. Köszönöm szépen a rendes hozzászólásokat!

2014. márc. 24. 14:03
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
100%

"házi milánói" ? :)

darálthús +só +bors +paradicsomlé

+ tészta

Tudom, szegényes, nekem ez jutott eszembe. :)

2014. márc. 24. 14:43
 12/27 A kérdező kommentje:
A lángos nagyon jó ötlet, köszönöm! :)
2014. márc. 24. 14:43
 13/27 anonim ***** válasza:
28%
Lángos tej ,és tojás nélkül?
2014. márc. 24. 14:47
 14/27 A kérdező kommentje:
Most láttam, hogy tej kell a lángoshoz, azt lehet helyettesíteni valamivel? Tojást nem írtak ezek a receptek.
2014. márc. 24. 14:50
 15/27 Andizsuzsi ***** válasza:
100%
A lángostészta tökéletes vízzel is. Régen is a kenyértészta maradékából sütötték. Viszont a kisütéséhez viszonylag sok olaj kell. Meddig kell beosztanod a felsoroltakat?
2014. márc. 24. 14:59
 16/27 anonim ***** válasza:
100%

Én írtam a lángost.

[link]

ebbe nem kell sem tej, sem tojás

a liszt meg adott

2014. márc. 24. 15:06
 17/27 A kérdező kommentje:

Köszönöm! A lángos azért is nagyon jó, mert holnapra azt teszek el a gyerekeknek a sulira. Hála Istennek, holnap "rövidnaposak", már délben itthon lesznek.

3 napig még.

2014. márc. 24. 15:12
 18/27 anonim ***** válasza:

Értem én, hogy váratlan kiadás, de só és a fűszerek nem egy olyan dolog ami "annyira fogy". Pont eddigre fogyott ki minden?

Mennyi pénzed van, azért kenyeret tudsz venni?

Nekem is a bolognai jutott eszembe, de nem tudom milyen lesz fűszer nélkül... :(

Tojást sem tudsz kérni valakitől? Tojásból meg lisztből sütnék bundát például.

Ha már kő kövön nem marad, csak főtt tésztát ennék, de hogy a gyerekek is ezeken éljenek... :O

De paprikából kukoricából paradicsomból csinálnék szószt a tésztára akár, hús nélkül.

2014. márc. 24. 15:59
 19/27 A kérdező kommentje:

Szervusz!

Mivel nem szeretjük a férjemmel a fűszeres ételeket, alapból sem szokott tele lenni a polcom ilyesmivel. Pont most fogyott ki (ha hihetetlen is) az oregánó, bazsalikom, fahéj is. Nálunk pl.: ételizesítő és egyebek alapból sincsenek.

Kenyerünk nincs.

Persze, hogy a gyerekeknek odaadom az utolsót is. Kamaszok már, de sokszor így sem szokták észrevenni, hogy "étel probléma van" itthon.

Minden rosszul jött ki, van ilyen.

2014. márc. 24. 16:07
 20/27 anonim ***** válasza:
100%

Tényleg nem lehet mást, mint a paradicsomos tésztát. a 2 db gyökeret is belereszelhetet fűszerként, meg egy kis borsot. sok tésztával két napra elég.

a leveles tésztát is megkenheted ezzel a sűrű paradicsomos szósszal, feltekered, szeletekre vágod és megsütöd. tízórainak is megfelel.

az egresből csinálhatsz a gyerekeknek egy kis egresmártást, lisztes-vizes habarással. tésztával azt is meg lehet egyszer enni.

2014. márc. 24. 16:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!