Ennyi alapanyagból mit lehet csinálni?
4-en vagyunk (kén nagy gyerek). Meleg étel, és "iskolába való tízórai" is érdekelne.
Polc:
tészták (3 zacskó)
fél l olaj
fél kg liszt
fűszerek nincsenek
Hűtő:
fél Ráma
fél élesztő
2 db gyökér
3 üveg paradicsomlé
Fagyasztó:
1 kg darálthús
kicsi háj
1 doboz leveles tészta
1 zacskó paprika
kicsi kukorica
kicsi piszke
Nincs már ötletem. Köszönöm szépen a rendes hozzászólásokat!
"házi milánói" ? :)
darálthús +só +bors +paradicsomlé
+ tészta
Tudom, szegényes, nekem ez jutott eszembe. :)
Köszönöm! A lángos azért is nagyon jó, mert holnapra azt teszek el a gyerekeknek a sulira. Hála Istennek, holnap "rövidnaposak", már délben itthon lesznek.
3 napig még.
Értem én, hogy váratlan kiadás, de só és a fűszerek nem egy olyan dolog ami "annyira fogy". Pont eddigre fogyott ki minden?
Mennyi pénzed van, azért kenyeret tudsz venni?
Nekem is a bolognai jutott eszembe, de nem tudom milyen lesz fűszer nélkül... :(
Tojást sem tudsz kérni valakitől? Tojásból meg lisztből sütnék bundát például.
Ha már kő kövön nem marad, csak főtt tésztát ennék, de hogy a gyerekek is ezeken éljenek... :O
De paprikából kukoricából paradicsomból csinálnék szószt a tésztára akár, hús nélkül.
Szervusz!
Mivel nem szeretjük a férjemmel a fűszeres ételeket, alapból sem szokott tele lenni a polcom ilyesmivel. Pont most fogyott ki (ha hihetetlen is) az oregánó, bazsalikom, fahéj is. Nálunk pl.: ételizesítő és egyebek alapból sincsenek.
Kenyerünk nincs.
Persze, hogy a gyerekeknek odaadom az utolsót is. Kamaszok már, de sokszor így sem szokták észrevenni, hogy "étel probléma van" itthon.
Minden rosszul jött ki, van ilyen.
Tényleg nem lehet mást, mint a paradicsomos tésztát. a 2 db gyökeret is belereszelhetet fűszerként, meg egy kis borsot. sok tésztával két napra elég.
a leveles tésztát is megkenheted ezzel a sűrű paradicsomos szósszal, feltekered, szeletekre vágod és megsütöd. tízórainak is megfelel.
az egresből csinálhatsz a gyerekeknek egy kis egresmártást, lisztes-vizes habarással. tésztával azt is meg lehet egyszer enni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!