Lehet valamit csinálni azzal, hogy betegesen válogatós vagyok?
Engem nem zavar alapjaiban véve de az emberek mindig megszólnak érte. Mióta az eszemet tudom így eszem. Fontos szempont, hogy az ételemben minimális legyen a hús, abból is csak a kolbászt (csak a paprikás és megfelelő keménységűt), illetve a rántott húst szem meg (megfelelő keménységű panírral). Az ételnek nem szabad keverednie (pl.: pizza) tehát az ilyen vegyes ételeket nem eszem meg, ahol egyszerre több íz van a számban. Kivételt képez az általános ételek (pl.: húsleves de a hús nélkül, lekváros ételek, öntetes ételek). Tejtermékek: önmagában sajtot vagy tojást sosem lennék képes a számba venni és megenni, kizárólag valamilyen más étel részeként. A tejet megiszom.
Nem eszem meg azt az ételt, aminek erős illata van. Általában egy-két falattal jól lakom.
Kedvenceim: édességek, chips, péksütemények, zsemle.
Alapjaiban véve egészséges vagyok, 180 cm, 70 kg, sportolok.
Lehet bajom ilyen táplálkozástól?
23 f
+ fontos szempont, hogy az étel összetétele ismert legyen és lehetőleg dokumentált.
(Adott körülmények között pl.: katonai szolgálat megenném a fenti ételeket is de normál esetben feltétlenül kerülöm)
Az italokat szeretem, kivétel a szeszes italok.
Hát ez egyértelműen pszichés probléma, nem finnyásság, tehát nem is igazán jó kategóriába került a kérdés, bár a gyakorin amúgyse kapnál rá választ máshol sem. Ki kéne kutatni, hogy mi a lelki háttere a dolognak, de ehhez inkább szakértő kellene.
Egészségügyi gond biztos nem lesz belőle, ha minden szükséges vitamint, tápanyagot beviszel (tehát nem csak az általad felsorolt kedvencek, vagyis csipsz meg péksüti, mert ezek tényleg rohadt egészségtelenek), meg a súlyod is látom rendben van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!