Hogy készül a fagyasztott pommes frittes?
Mit csinálnak a krumplival, hogy nem lesz fagyos íze? Gondolom,elösütik, vagy valami hasonló módszerrel elökezelik, de szeretném megtudni, hogy ténylegesen mi a jó módszer.
Kérem, hogy lehetöleg olyanok válaszoljanak, akik vagy tudnak erröl, vagy esetleg már ki is próbálták azt.
Köszönöm mindenkinek ha válaszol.
Én így csinálom ,és tőkéletes sült burgonyát kapok.
A meghámozott burgonyát 5 milliméter vastag, egyforma rudakra vágom és tiszta konyharuhával leitatom róla a nedvességet. Közepesen forró olajba teszem, de egyszerre nem túl sokat, csak annyit, hogy a burgonyarudacskák "úszhassanak" az olajfürdõben. Néhány perc múlva forrósítom az olajat. Amikor a krumpli láthatóan puffadni kezd, akkor a lángról lehúzom és leszûröm. Hagyom kihûlni. Ezután közvetlenül tálalás elõtt az olajat ismételten felforrósítom és a krumplikat újból beletéve, aranysárgára sütöm. Leszûrve azonnal tálalom és csak a tányéron sózom. (Ellenkezõ esetben rögtön összeesik, levet enged.)
Köszi, én is így szoktam, de ami most érdekelne, hogy hogyan lehet lefagyasztani ehhez a krumplit?
Elösütik és fagyasztják? Vagy más elökezelés kell hozzá?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!