Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Cukorbetegek ehetnek csokit?...

Cukorbetegek ehetnek csokit? Akármilyet?

Figyelt kérdés
egy cukorbeteg fiúnak akarok csokit adni...
2009. dec. 4. 20:47
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
88%

Nos anyukám és nagyapám is cukros volt. Én pedig terhességi diabeteszes voltam és inzulinoztam magam. Két féle inzulinnal.

Teljesen mindegy, hogy rendes csokit adsz e neki vagy diabetikusat, mert a sok sz*r diabetikus cucc is k*rvára viszi föl a cukrot csak drága is és még sz*r íze is van!

Egy cukorbeteg is fogyaszthat cukros és szénhidrátos kaját, csak mértékkel és nagyon nagy odafigyeléssel. Kalória számolgatás stb.... Ha pedig ráadásul inzulinos akkor még ha többet is evett annál mint amennyit ehetett volna, szépen fogja magát és annyi egység inzulint ad be magának ami nem engedi az egekif felmenni a cukrát.

Ha pedig leesik a vércukor színt akkor kifejezetten édeset kell enni vagy inni. Cukros víz és társai.....

Úgyhogy nyugodtan vegyél neki rendes csokit. Max. magánál tartja és akkor eszi meg ha hírtelen leesik a cukra. Ennyi. Azért az fontos hogy az illető akinek veszed felnőtt korú legyen és ne gyermek!

2009. dec. 4. 22:52
 12/13 igabcsy ***** válasza:
100%

Az én fiam is inzulinos cukor beteg.

Azoknak van igazuk, akik azt írták, hogy nyugodtan vegyél neki normális csokit. Egy cukorbetegnek tudnia kell, hogy mikor miből mennyit ehet.

EMBEREK !! Itt egészségről és betegségről van szó! Lehet, hogy ez az oldal anonim, de aki nem ért egy témához, az legalább ne írjon baromságot!!

Amikor a fiam cukorbeteg lett, és kórházba kerültünk, akkor a gyermek osztálynak még a folyosójáról sem engedtek ki bennünket mindaddig, amíg le nem vizsgáztunk ennek a betegségnek a tüneteiből, a vészhelyzetek elhárítási módjából, és mindenből ami ezzel kapcsolatos.

Egy diabeteszes tisztában van a testében lezajló folyamatokkal, hiszen ha rosszul van, akkor tudnia kell helyes döntést hozni. És nem keverheti össze a tüneteket, mert az élete függhet tőle.

Szóval ezek nagyon komoly dolgok, és tisztelettel kérek mindenkit, hogy ha valamihez nem ért, akkor inkább ne írjon semmit. Van itt bőven kérdés, válasszon másikat!

Megjegyzem ez a kérdés nem volt életbevágó, de lehet, hogy egy másik az lesz, és ha a tájékozatlansága miatt valaki hülyeséget válaszol, akkor nagy baj is lehet belőle. Legalább az egészség és a betegség témánál tartsuk ezt be!

2009. dec. 5. 18:20
 13/13 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat:)
2009. dec. 6. 14:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!