A keserű mandula tényleg mérgező, és ha igen akkor mi van a marcipánnal?
Házilag szeretnék marcipánt készíteni, de nem akarok aromát használni
Állítólag a marcipán jellegzetes kesernyés ízét a keserű mandula adja. Az eredeti marcipán receptjében van, hogy 50 dkg hámozott mandulához kell 4-5 szem keserűmandulát is adni valamint a cukor mennyisége attól függ, hogy hányszoros marcipánt akarunk készíteni.
Viszont azt olvastam, hogy a keserű mandula nagy mennyiségben halálos is lehet, hiszen toxikus anyagot tartalmaz.
Akkor ez a 4-5 szem még belefér? És hol kapható?
Ha 4-5 szem ártana, akkor már senki sem élne, aki marcipánt evett - az aroma is mandulából készül.
Egyébként ugy tudom, hogy ennek a tizszerese se okoz még komoly mérgezést.
ááá... szerintem az aromának annyi köze van a mandulához, mint a Dr.Oetker pudingnak az eperhez.
Amúgy hol lehet keserű mandulát kapni? Mert én még sehol nem láttam.
22:27 igen, igazad van. Az eredeti recept szerint a marcipán ugyanannyi cukrot tartalmaz mint mandulát. De létezik a kétszeres és a háromszoros marcipán, ami azt jelenti, hogy a cukor hányszorosa a mandula súlyának. Ilyeneket lehet kapni az üzletekben... még a Szamos is árul háromszorost. Csak ezért írtam.
Amúgy elméletben már nagyon "okos" vagyok, de még csak most fogok először magam készíteni. Ma pucoltam meg a mandulát és most éppen szárad.
Ha már ilyen jól elbeszélgetünk.... Elárulnád, hogy Te mivel szoktad a mandulát megtörni, hogy minnál finomabb legyen? Én a kézi diódarálóra gondoltam, de úgy vélem, hogy az még darabosra hagyja. Mit kell még csinálni vele?
A tegnapi 22.27.vagyok.Csak most jutottam a géphez.
Kétféleképpen szoktam készíteni.Ha marcipánból akarok süteményt,akkor nem kell olyan finomnak lenni( Vagy ha sokat akarok készíteni ).Ebben az esetben kávédarálóban darálom meg úgy,hogy 1 kanál cukor,egy kanál mandula.( Szeletelt mandulát szoktam venni,mert azzal kevesebb macera van.)Ehhez teszem a tojásfehérjét.
Ha a torta tetejére akarom,akkor a "előírás " szerint.A mandulát és a cukrot fele-fele arányban egy mozsárba teszem és addig töröm-keverem,míg krémes állagú nem lesz.
Ezután teszem hozzá a tojásfehérjét.Ezután a cukrászatok még áthajtják egy hengeren,hogy egészen finom legye.n
Egyszer megpróbáltam a tésztagép hengerein átnyomni.Meglehetősen macerás munka volt,és nem sok különbséget észleltem,ezért többet nem hengereltem.
Nagyon szépen köszönöm, sokat segítettetek.
Különösen az utolsó hozzászólónak köszönöm a tanácsait. :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!