Milyen diétás ételt vegyek holnap reggel?
A gyümölcs nem fogyókúrás kaja!
Menj be egy gyrososhoz, és egyél egy gyrostálat krumpli és öntet nélkül!
Teljesen jó diétás kaja, mert csak hús meg zöldség!
Sovány túró, paradicsomal, paprikával - kenyér nélkül.
Light (nem zsíros) sonka felvágott, szintén paprika, paradicsom.
vagy...
főtt tojás ugyanígy zöldséggel vagy zöldsalátával.
esetleg dobozos kukorica egy csepp majonézzel megijesztve, párizsi mellé.
virsli,főtt tojás (kenyér no)
párolt zöldség főtt- vagy tükörtojással (pici olajon)
Tapasztalatom szerint a főtt tojás veszi el leginkább a kenyér kívánás vágyát.
Egy kis dobozos kukoricában annyi kalória van kb. mint 2 főttojásban. kávéskanál majonéz pedig kb. fél főttojás.
A virsliből pedig (pl. füstli) 2-3 db-ot nyugodtan megehet reggelire paradicsommal mert ez is 200-250 kcal-on belül marad.
Nyilván azért valamit kell enni és nem a modellek 400 kcal/nap étrendjét tudakolta a kérdező...
Igazából a diétánál szerintem a kaja minőségével együtt a mennyiségre is nagyon kell figyelni. Legalább a felére érdemes csökkenteni, mint a szokásos adag.
Pl. én diéta alatt ettem napi 2 szelet toast kenyeret és ez a "rendes" szelet kenyérhez viszonyítva jóval kevesebb kalória - így is lehet fogyni...
A főtt tojás jó ötlet :) Étrend kérdése, mi fér bele s mit számít fogyókúrásnak, én olajos magvas rántottát vinnék nyers zöldségekkel, esetleg sajttal, plusz egy kupac olajos magvat, ha éhes lennék (nyilván az lennék). A zsír nekem nem gond, sőt, én a szénhidrátot mérséklem. De amilyen fehérjedús étel van otthon, azt lehet vinni zöldségekkel... A húskészítmények minősége erősen eltér, de ezekről nem kívánok csevegni, plusz a péksütiknél lehet, hogy így is jobbak, bár én legalább annyira kerülöm az ipari húst, mint a glutént. Túl személyfüggő dolgok ezek, legfeljebb ötleteket adhatunk. De ahogy írtuk többen is, fehérje és zöldség. A zsír pedig laktat s valamennyi úgyis kell, de hogy mennyi fér bele, illetve hogy jobb-e pár szem dió, mint mondjuk éhesen beszabadulni egy pékségbe (hogyne :P), azt is mindenkinek magának kell eldönteni.
Személy szerint túrákra, hosszabb utakra még aszalt gyümölcsöt is viszek, mert ha minden más elfogy, akkor az is jobb, mint éhesen kaparni a falat vagy kenyeret vagy kekszet enni, mert mondjuk valamiért nincs más az adott helyen. Vésztartalék, ami olykor bele kell, hogy férjen. De azt én sem nevezem fogyást segítőnek :D
Ha tudod, mennyi étel elég Neked, akkor kevésbé van ilyen veszély.
Kenyérvágyam nincs, de annak megfelelő és annál sokkal több táplálékom a magkenyér. Némelyik roppant jó tud lenni, s bevethető a rizsliszt és a zab is, ezek szerintem főleg szezámmal keverve finomak. Legalább glutén nincs bennük...
Köszönöm az eddigi válaszokat!
A puffasztott rizs is jó lenne vagy ez csak tévhit?
Hetes!
A kukoricával, majonézzel, virslivel, párizsival nem az a gond, hogy mennyi kalóriát tartalmaz.
Nem csak a kalóriamennyiséget kellene nézni, hanem azon belül a makrotápanyagok (fehérje, szénhidrát, zsír) arányait is!
Ezek tipikus szarkaják, amiket szerintem azoknak sem kéne enniük, akik nem diétáznak!
Például azt írod, hogy egy kis doboz kurkociában, annyi kalória van mint két főtt tojásban. Csak a kukoricában nulla fehérje van, az csak arra jó, hogy a disznókat hizlaltassuk vele, addig a tojás egy egészséges fehérjeforrás.
Kedves Kérdező!
Minthogy már elmúlt reggel a kérdésed már nem releváns, de írd már le, hogy végül mit ettél/vittél el magaddal reggel!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!