Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Karácsonyi vacsorára valami...

Karácsonyi vacsorára valami jó kis recept?

Figyelt kérdés

Először Karácsonyozunk csak hárman. A kisfiam, a férjem és én! Halászlevet kapunk apuéktól, de másodiknak kellene valami jó, finom húsos recept!

Én akartam bélszínt csinálni, de igaza van a férjemnek, még nem nagyon csináltam, és ahhoz elég drága,hogy ne adj Isten ne sikerüljön jól! Kacsán is gondolkodtam, de mostanában sokat ettünk!

Megköszönném,ha tudnátok adni valami jó kis receptet!


2013. dec. 12. 15:14
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Csinálj töltött csirkét, vagy pulykamellet töltve.
2013. dec. 12. 15:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Halászlé után mi rántott csirkemellet szoktunk enni (már aki nem eszi a sült halat) majonézes burgonyával, a csirkemellet vékony szeleteke vágom, 1 napig lesózva tejben áll, majd este panírozom és kisütöm.
2013. dec. 12. 15:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
tejszínes-kukoricás-csirkemelles tészta. ISTENI finom! Nem tudom, tésztát akartok e, de ha igen írj privit és leírom a receptet!
2013. dec. 12. 15:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Ha szeretitek a halat, akkor lazacot már lehet manapság nagyon jó áron kapni. Elkészítheted fehérborosan-fokhagymásan (ne aggódj, az alkohol elpárolog belőle), mellé lehet egy kis citromos zöldsaláta. Nagyon gyorsan átsül a lazac és szinte lehetetlen elrontani, az egyik legegyszerűbb "különleges" étel.


De ha valami hétköznapibbra vágysz, akkor mondjuk almás sült csirkecombok

2013. dec. 12. 15:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Töltött tarja :

Csontos tarja kell hozzá : A tarját csontig bevágod úgy minha szeletelnéd ,de ne vágd át : A szeletek közé vékonyra vágott lila hagymát kolbászt bacont teszel : Amikor ez kész van az egészet hurkapálcával vagy hústűvel őssze tűzöd . Majd bepácolod :



Hozzávalók

2 kanál olaj

1 nagy fej vöröshagyma

4 gerezd fokhagyma

1 evő kanál mustár

4 evő kanál barna cukor

1dl sör /BARNA / nem kell drága én Soproni Démont veszek hozzá.

2 evő kanál worcesterchire szósz

5dl kechap


A hagymát és a fokhagymát üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a cukrot, ha elolvadt a cukor hozzáadunk mindent. Nagyon lassú tűzőn KB 45perc ig. főzzük.

Sült húsokhoz és pácolásra alkalmas:

Tepsibe teszeda húst lefóliázod ,és 2-2,5 óra alatt puhára sütöd .

Mikor megpult leveszed a foliát ,és a páccal locsolgatva pirosra sütőd .

Steak burgonya ,friss saláta ,vagy tepsis burgonya ,,és majonézes saláta megy hozzá.

2013. dec. 12. 15:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 A kérdező kommentje:

Köszi!

Ezek szuperek! Annyi,hogy a férjemnek az édes-sós egyszerre nem jön be, ezért azt annyira nem erőltetném!


Még egy kérdés! Valami jó libamáj receptet ismertek? Azt csak úgy "mellékesként" csinálnék!

2013. dec. 12. 15:32
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Issssteni, ünnepi és garantáltan elronthatatlan: tésztában sült sertésszűz vargányaraguval, márványsajtos mártással


[link]

2013. dec. 12. 15:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Mi a májat baconba csomagoljuk, és hagymát fokhagymát dobunk rá. Isteni! :)
2013. dec. 12. 16:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim ***** válasza:

A libamájat szerintem körtével érdemes elkészíteni, vagy esetleg erdei bogyókkal (pl. áfonya). Viszont ha nem gyakran készítesz, akkor ez is olyan, mint a bélszín., drága könnyű túlsütni és akkor szörnyű íze van. Óvatosan kell kisütni, néha megböködni fogpiszkálóval vagy hústűvel, ha nem jön ki már vér, akkor épp jó. A legjobb, ha hájjal együtt veszed és azon sütöd. Ha tudod, akkor bocsi, nem okoskodni akarok.


Ha megteheted, hízott libamájat vegyél, jóval drágább, de szerintem simára nem éri meg a pénzt költeni, egyszerűen ég és föld.

2013. dec. 12. 16:59
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!