Karácsonyi vacsorára valami jó kis recept?
Először Karácsonyozunk csak hárman. A kisfiam, a férjem és én! Halászlevet kapunk apuéktól, de másodiknak kellene valami jó, finom húsos recept!
Én akartam bélszínt csinálni, de igaza van a férjemnek, még nem nagyon csináltam, és ahhoz elég drága,hogy ne adj Isten ne sikerüljön jól! Kacsán is gondolkodtam, de mostanában sokat ettünk!
Megköszönném,ha tudnátok adni valami jó kis receptet!
Ha szeretitek a halat, akkor lazacot már lehet manapság nagyon jó áron kapni. Elkészítheted fehérborosan-fokhagymásan (ne aggódj, az alkohol elpárolog belőle), mellé lehet egy kis citromos zöldsaláta. Nagyon gyorsan átsül a lazac és szinte lehetetlen elrontani, az egyik legegyszerűbb "különleges" étel.
De ha valami hétköznapibbra vágysz, akkor mondjuk almás sült csirkecombok
Töltött tarja :
Csontos tarja kell hozzá : A tarját csontig bevágod úgy minha szeletelnéd ,de ne vágd át : A szeletek közé vékonyra vágott lila hagymát kolbászt bacont teszel : Amikor ez kész van az egészet hurkapálcával vagy hústűvel őssze tűzöd . Majd bepácolod :
Hozzávalók
2 kanál olaj
1 nagy fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
1 evő kanál mustár
4 evő kanál barna cukor
1dl sör /BARNA / nem kell drága én Soproni Démont veszek hozzá.
2 evő kanál worcesterchire szósz
5dl kechap
A hagymát és a fokhagymát üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a cukrot, ha elolvadt a cukor hozzáadunk mindent. Nagyon lassú tűzőn KB 45perc ig. főzzük.
Sült húsokhoz és pácolásra alkalmas:
Tepsibe teszeda húst lefóliázod ,és 2-2,5 óra alatt puhára sütöd .
Mikor megpult leveszed a foliát ,és a páccal locsolgatva pirosra sütőd .
Steak burgonya ,friss saláta ,vagy tepsis burgonya ,,és majonézes saláta megy hozzá.
Köszi!
Ezek szuperek! Annyi,hogy a férjemnek az édes-sós egyszerre nem jön be, ezért azt annyira nem erőltetném!
Még egy kérdés! Valami jó libamáj receptet ismertek? Azt csak úgy "mellékesként" csinálnék!
Issssteni, ünnepi és garantáltan elronthatatlan: tésztában sült sertésszűz vargányaraguval, márványsajtos mártással
A libamájat szerintem körtével érdemes elkészíteni, vagy esetleg erdei bogyókkal (pl. áfonya). Viszont ha nem gyakran készítesz, akkor ez is olyan, mint a bélszín., drága könnyű túlsütni és akkor szörnyű íze van. Óvatosan kell kisütni, néha megböködni fogpiszkálóval vagy hústűvel, ha nem jön ki már vér, akkor épp jó. A legjobb, ha hájjal együtt veszed és azon sütöd. Ha tudod, akkor bocsi, nem okoskodni akarok.
Ha megteheted, hízott libamájat vegyél, jóval drágább, de szerintem simára nem éri meg a pénzt költeni, egyszerűen ég és föld.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!