Mikor sütitek meg a karácsonyi mézeskalácsot? Recept?
Hozzávalók:
500g liszt
250g porcukor
3 tojás
4 kanál méz
Szalakálé
Szódapor
Ízlés szerint őrölt szegfűszeg és fahéj
Elkészítés:
A lisztet a porcukorral elkeverjük, majd hozzá adjuk a mézet és a tojást. A tésztát csak keveset gyurjuk, inkább kavargatjuk. Hozzá adjuk a szegfűszeget, a fahéjt, a szódaport és a szalakálét. Egy órára hűvös helyre tesszük. A masszát ketté választjuk, 4-5 mm vastagságúra nyújtjuk majd formázóval ki formázzuk. A formákat sütő papírral ki bélelt tepsibe tesszük és a felvert tojással megkenjük, hogy szép barnára süljenek meg. Előmelegített sütőben 30-40 percig sütjük. Díszítésként kerülhet rá dióbél, mandula, mogyoró, mák, ánizs, cukorhabból nyomott minta.
Én örökké ezt sütöm és sikerül mindig. Most is sütöttem mikulásra, kisebb nagyobb sikerekkel. Téli időszakba nálunk örökké van, bele rakod dobozba 1-2 hétig simán el ál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!