Házi tehéntejet mindenki felforralja?
Figyelt kérdés
2009. nov. 12. 10:11
1/6 anonim válasza:
én nem mindig, akkor szoktam hogyha nem akarom felhasználni 1-2 napon belül. de akkor is ritkán, inkább kint hagyom és lesz belőle finom savanyú tej:)
2/6 anonim válasza:
Én mindig felforralom, persze előtte van, hogy belekóstolok, hisz nincs jobb a friss tehéntejnél :)
Vagy ha leszedem a tejfölt róla, akkor az sincs felfőzve.
3/6 anonim válasza:
Én sem forralom fel. A tejes néni mondta, hogy be van vizsgálva a termelőnél, ne aggódjak.
4/6 anonim válasza:
haaznap elfogy akkor nem,mert megbízható helyről vesszük,de ha nem fogy el,akkor igen,mert így tovább eltartható
5/6 anonim válasza:
Mi mindig felforraljuk,utánna könnyebb leszedni róla atejfőlt és nem lesz olyan zsíros.Leszürőm és tiszta üvegbe visszatöltöm,mert jobban eltarható és gyerekeknek igy biztonságosabb.Az édestejfőlt mindig felhasználom főzelékekhez,sütibe,palacsinta tésztába,stb-be.
6/6 anonim válasza:
Miért kellene felforralni a tejet? Nincs TBC járvány. A tejiparban természetesen hőkezelik, de egyébiránt az otthoni, vagy ismerős környezetben fejt tejet fölösleges felforralni. Ezzel kiölnéd a savanyító baktériumok nagyobb részét, elrontanád az aludttej ízét. Nincs értelme a fáradozásnak. Szépen át kell szűrni, tiszta edényben tartani, és kész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!