Ha felfozzuk a hazi tehentejet es levesszuk a "bundajat" vajon hany %os zsirtartalmu lesz a tej (pl. ha nyersen 4%os)?
Figyelt kérdés
2010. okt. 20. 00:09
1/6 anonim válasza:
Ha felforralod a tejet és leveszed a bőrt akkor a zsírtartalma ugyanakkora marad mert a bőr a hő hatására kicsapódott fehérje nem zsír.
2/6 anonim válasza:
bundáját :))))))))))))))) ez aranyos, ez a nap kérdése.
3/6 anonim válasza:
nagy tévedés, hogy a kicsapódott fehérje, a bőre a tej föle, színe, vagyis a tejszín , ami zsír.
ha lefölözöd, akkor zsírmentes lesz a tej.minden egyéb
benne marad, vagyis a fehérje, a tejcukor és az ásványi anyagok.
üdv-tejes-
4/6 anonim válasza:
Utolsó: hallottál már valaha olyat, hogy a zsir ah felmelegitik összeáll felületté, mert kicsapódik? Mert ugyanis az összes zsir - igy a tejzsir is - melegités hatására folyékony lesz, idövel leég, de sose csapódik ki, erre CSAK a fehérjék képesek.
A tejszin/tejföl meg a tej tetejére feljött sürün folyós zsirréteg.
5/6 anonim válasza:
nem vitatkozom veled, de az utolsó mondatod igaz, ugyanis én is erről beszéltem.
szóval a tejzsír az ami a forralt tej tetejére kerül márcsak a fajsúlya miatt is....
-tejes-
6/6 anonim válasza:
Ami kicsapodik az szerintem is feherje, kb ugyanaz tortenik, mint amikor megsutod a tojast, tul.kepp "tonkremegy" benne a feherje:) A zsir nem csapodik igy ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!