Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Miert undorodnak a parizsitol?...

Miert undorodnak a parizsitol? Mi van benne?

Figyelt kérdés
2009. nov. 9. 18:00
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
100%
Ha jól tudom mindenféle maradék meg mócsing úgyhogy én se szívesen eszem.
2009. nov. 9. 18:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/21 anonim ***** válasza:
100%
szagától is hányok :\
2009. nov. 9. 18:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/21 A kérdező kommentje:
Hát igen...eddig is tudtam,hogy valami nem stimmel csak nem tudtam hogy miket raknak bele
2009. nov. 9. 18:08
 4/21 anonim válasza:
100%
Jártam már húsiparban és láttam a hentesárufeldolg.részlegben hogy a legtöbb nyesedék és szalonna a párizsiba megy. De hidd el kap a többi szalámi is bőven. Ez inkább a parizerről terjedt el a legjobban.
2009. nov. 9. 18:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/21 anonim ***** válasza:
100%
nyesedék, vér meg minden természetellenes adalékot bele tesznek hogy valahogy kinézzen. nem normális hús hanem tulajdon képp tyúkszarbol van átvitt értelemben.
2009. nov. 9. 18:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/21 anonim ***** válasza:
100%

Aki a gyártásában résztvesz, általában nem eszi meg. Nem véletlenül.


A párizsi: homogén metszéslapú, marhahúsból vagy sertéshúsból vagy a kettő keverékéből (lópárizsi esetében lóhúsból), gyártási szalonna alapanyagból, jelleg- és ízkialakító anyagokból, esetleg sertés- és marhavágás étkezési melléktermékeiből készült húspépet tartalmazó, nagy (legalább 60 mm) átmérőjű, természetes vagy vízgőzt áteresztő vagy át nem eresztő műbélbe töltött, főzéssel hőkezelt, füstölt vagy füstöletlen, jól szeletelhető húskészítmény.


Ez a hivatalos verzió. De: rengeteg benne a gyanus "melléktermék" olyasmik, amik undort keltenek. Agyon van izesitve, tele van adalékanyagokkal. A tejiparban a kenősajtok készülnek hasonló gusztustalan módon. Visszatérve a párizsira: talán az egyetlen előnye a szalonképes megjelenés, vagyis az, aminek látszik.

2009. nov. 9. 18:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/21 anonim ***** válasza:
51%
Vannak, akiknek nem telik másra! Imádom a parvenü fanyalgást!
2009. nov. 9. 18:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/21 anonim ***** válasza:
48%
Címkéjén fel van tüntetve miből készül.
2009. nov. 9. 18:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/21 anonim ***** válasza:
100%

A párizsival az a legnagyobb gond, hogy a hivatalos összetevökön kivül még krumpli, szója, és mindenféle egyég nem odavaló adalék van benne, a sokféle vegyi izfokozóról, szinezékröl nem is beszélve.

Az igaz, hogy olcsó, de szerintem jobb inkább hetente csak egyszer enni felvágottat, de akkor olyat, amibe nem tudnak ennyire sok szemetet belekeverni - nem kell mindennap szalámit enni. Egyébként ha kiszámolod, hogy ebböl mennivel több kell ahhoz, hogy jól lakj vele, mint egy normális szalámiból, akkor rájössz, hogy másra is elég lenne a pénzed. (Nekem havi 100 000 a bruttom, tehát nem uszon a pénzben...)

2009. nov. 9. 18:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/21 anonim ***** válasza:
76%
havi 100..ránk annyi lenne, mi csak parizert ehetünk, én szeretem, el se olvasom inkább hogy mi van benne, mert kénytelen vagyok ezt enni.
2009. nov. 9. 18:34
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!