Miert undorodnak a parizsitol? Mi van benne?
Aki a gyártásában résztvesz, általában nem eszi meg. Nem véletlenül.
A párizsi: homogén metszéslapú, marhahúsból vagy sertéshúsból vagy a kettő keverékéből (lópárizsi esetében lóhúsból), gyártási szalonna alapanyagból, jelleg- és ízkialakító anyagokból, esetleg sertés- és marhavágás étkezési melléktermékeiből készült húspépet tartalmazó, nagy (legalább 60 mm) átmérőjű, természetes vagy vízgőzt áteresztő vagy át nem eresztő műbélbe töltött, főzéssel hőkezelt, füstölt vagy füstöletlen, jól szeletelhető húskészítmény.
Ez a hivatalos verzió. De: rengeteg benne a gyanus "melléktermék" olyasmik, amik undort keltenek. Agyon van izesitve, tele van adalékanyagokkal. A tejiparban a kenősajtok készülnek hasonló gusztustalan módon. Visszatérve a párizsira: talán az egyetlen előnye a szalonképes megjelenés, vagyis az, aminek látszik.
A párizsival az a legnagyobb gond, hogy a hivatalos összetevökön kivül még krumpli, szója, és mindenféle egyég nem odavaló adalék van benne, a sokféle vegyi izfokozóról, szinezékröl nem is beszélve.
Az igaz, hogy olcsó, de szerintem jobb inkább hetente csak egyszer enni felvágottat, de akkor olyat, amibe nem tudnak ennyire sok szemetet belekeverni - nem kell mindennap szalámit enni. Egyébként ha kiszámolod, hogy ebböl mennivel több kell ahhoz, hogy jól lakj vele, mint egy normális szalámiból, akkor rájössz, hogy másra is elég lenne a pénzed. (Nekem havi 100 000 a bruttom, tehát nem uszon a pénzben...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!